Laura Mountford, cu expertiză în domeniu, susține că ar trebui să ne curățăm în profunzime salteaua de cel puțin două ori pe an și să o împrospătăm săptămânal.
Vorbind pentru Express.co.uk, ea a declarat: „Salteaua dvs. ar trebui să fie curățată în profunzime cel puțin o dată la șase luni, dar de fiecare dată când vă spălați lenjeria de pat este bine să o lăsați la aer și să o aspirați pentru a elimina celulele moarte ale pielii și bacteriile înainte de a pune lenjeria curată peste ea.”
Aspirarea saltelei poate ajuta la controlul și eliminarea acarienilor de praf și a celulelor moarte ale pielii, precum și la prevenirea acumulării de ciuperci și bacterii. Steven Adams, CEO al Mattress Online a declarat pentru Express.co.uk: „Chiar dacă salteaua pare curată atunci când o privim, ea poate adăposti mii de acarieni și celule moarte ale pielii, care pot agrava alergiile. Curățarea regulată a saltelei va ajuta la menținerea acesteia în stare bună.”
Steven Adams recomandă și o metodă simplă, zilnică, de 20 de minute, care vă poate ajuta să vă păstrați patul proaspăt: „ Aerisește salteaua în fiecare dimineață, aruncând lenjeriile de pat înapoi timp de cel puțin 20 de minute, ceea ce va permite aerului să circule și va ajuta excesul de umiditate să se evapore”.
Cu toate acestea, chiar și cu aerisirea și aspirarea regulate, este probabil că salteaua dvs. să aibă nevoie de o curățare ceva mai profundă de cel puțin două ori pe an. Acest lucru nu numai că va elimina orice pete care pot apărea, ci va menține patul proaspăt și igienic.
Pentru aceasta, Laura Mountford recomandă două produse simple: un detergent de vase natural și bicarbonat de sodiu. „Pentru a elimina orice pete de pe saltea, ștergerea cu lichid de vase și apă caldă funcționează foarte bine”, a spus ea. Când vizați petele, asigurați-vă că utilizați o cârpă umedă în loc să îmbibați salteaua. Lăsați să se usuce și apoi presărați bicarbonat de sodiu pe saltea pentru a absorbi orice exces de umiditate și a neutraliza mirosurile”.
Bicarbonatul de sodiu este un deodorant natural care îl face perfect pentru curățarea saltelei. Este ideal pentru utilizare pe majoritatea țesăturilor. „Lăsați câteva ore și apoi aspirați bine”, a adăugat Laura.
De asemenea, puteți stropi salteaua cu ulei de eucalipt sau ulei esențial de lavandă pentru a scăpa de orice miros persistent.