x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa ​​​​​​​Șase lucruri pe care le poți face în cea mai liniștită lună a anului

​​​​​​​Șase lucruri pe care le poți face în cea mai liniștită lună a anului

09 Noi 2021   •   15:33
​​​​​​​Șase lucruri pe care le poți face în cea mai liniștită lună a anului

Noiembrie poate fi o lună cu adevărat surprinzătoare, cu un farmec aparte, mai ales datorită vremii extrem de schimbătoare, cu zile însorite sau cu vânt puternic și zăpadă. Chiar dacă s-a încheiat perioada de cules mere și dovleac, există încă o mulțime de activități pe care le poți face alături de cei dragi în ultima lună de toamnă.

Aranjează dulapul

La fiecare început de sezon este indicat să faci o recenzie a pieselor vestimentare pe care le deții, poate unele articole îți sunt mici/ mari, altele poate nu îți mai plac sau nu se mai potrivesc cu stilul tău. Dacă ai multe paltoane sau pulovere pe care nu le mai îmbraci, atunci este momentul să te desparți de ele, iar o variantă foarte bună este să le donezi unei asociații. Astfel, îmbrăcămintea ta va ajunge la familii și persoane care  au mare nevoie de ele.

Organizează o ieșire la munte

Noimebrie poate fi o lună minunată pentru o plimbare în natură, așadar profită de vremea încă prietenoasă și caută oferte la diferite pensiuni la munte.  Gândește-te chiar să planifici sfârșitul de săptămână împreună cu prietenii apropiați. Poți căuta zone unde există posibilitatea să realizați diferite activități, precum echitație, plimbat cu bicicletele sau vânătoare de trufe.

Începe un jurnal

Zilele ploioase de noiembrie s-ar putea să fie perfecte pentru a scrie primele file într-un jurnal. Ai putea să-ți oferi 10 - 15 minute în fiecare zi și să-ți notezi gândurile, sentimentele, obiectivele și lucrurile pe care le-ai observat la tine și la cei din jur. Mai mult, jurnalul este una dintre acele activități extrem de relaxante care aduc cu sine o mulțime de beneficii. Pe lângă faptul că scrisul îmbunătățește sănătatea mintală și memoria, acesta poate ține locul unui confident.

Dă startul cumpărăturilor pentru sărbători

Chiar dacă ți se pare prea devreme, luna noiembrie este perfectă pentru o asemenea activitate. Nu doar că vei găsi tot ce ai nevoie, dar și prețurile sunt mai scăzute în această lună, față de luna decembrie. În plus, vei scăpa de zilele aglomerate din următoarea perioadă și vei avea ocazia să cumperi totul în tihnă.

Pregătește grădina pentru iarnă

Zilele mai răcoroase de toamnă și-au pus amprenta asupra grădinii tale care, cel mai probabil, este pregătită pentru „hibernare”. Spre exemplu, dacă ai ​​trandafiri mari, aceștia trebuie tăiați, iar cei mici trebuie să fie acoperiți cu sticle de plastic tăiate, ca să fie protejați de frig și de zăpadă. De asemenea, este indicat să tunzi gazonul din grădină înainte de apariția primilor fulgi de nea, asigurându-te că, odată cu venirea primăverii, acesta va crește uniform și bogat.

Decorează casa

Vremea rece și, de multe ori, ploioasă ne transformă fără să vrem în mici prizonieri ai locuințelor noastre. Profită de aceste zile și începe să decorezi casa în culorile toamnei și ale iernii. Culege conuri de brad pe care să le folosești în diferite decorațiuni, aprinde lumânări parfumate și, nu în ultimul rând, realizează diferite tablouri din frunzele copacilor. Toate acestea vor aduce un plus de culoare și vor contribui la crearea unei atmosfere confortabile și primitoare.

 

Mai mult, noiembrie, cea mai liniștită lună a anului, poate reprezenta și un moment de meditație, în care să observi plusurile și minusurile din viața ta. Poate reprezenta o perioadă perfectă în care să le mulțumești oamenilor cărora le ești recunoscător și să te delimitezi de cei care îți transmit o energie negativă.

 

Sursă foto: Shutterstock

 

 

 

×