x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sfatul designerului

Sfatul designerului

de Georgiana Teodorescu    |    15 Sep 2005   •   00:00
IDEI PENTRU CASA TA
Cand vine vorba de confort, factorul principal care il determina este functionalitatea. Amplasarea nepotrivita a utilitatilor in cadrul bucatariilor poate crea o serie intreaga de neplaceri. Este foarte important ca zona de lucru sa fie atent organizata, pentru ca este spatiul in care dumneavoastra petreceti cel mai mult timp pe parcursul procesului de preparare a hranei. De aceea, va recomand cateva reguli ce trebuie respectate atunci cand incepeti amenajarea unei bucatarii.


Imi plac foarte mult bibliotecile din casele vechi, interbelice, care sunt construite direct in perete. Acum am vazut ca se fac din ghips carton. Nu exista o solutie mai buna care sa aduca mai mult cu ceea ce-mi place?
Rares Murgu, Satu-Mare

BIBLIOTECA INCASTRATA


Puteti alege solutia in care sa introduceti biblioteca intr-o nisa special creata, cu dimensiunile coordonate cu cele ale corpurilor de mobilier. Sau puteti simula ideea de biblioteca prin incastrarea in perete a unor rafturi sau polite din lemn cu suporturi ascunse. Pentru un aspect decorativ placut, puteti alege o biblioteca intr-o culoare intensa, o nuanta contrastanta cu cea a peretelui.


Bucataria mea este foarte mica si ma gandesc acum sa-mi fac la comanda mobila pentru ea, dar usile de la dulapurile de jos m-ar incomoda. Ce ma sfatuiti in privinta acestor usi? Ce modele sa aleg?
Corina Manole, Rasnov

IN LOC DE USI


Ati putea sa renuntati in totalitate la usile de dulap si sa mergeti pe sistemul de sertare sau de inchideri provizorii din materiale textile. Aceste cosuri impletite de forma unor sertare sunt si ele o solutie foarte practica. Puteti depozita in ele atat alimente, cat si obiecte necesare in bucatarie. Se potrivesc perfect stilului rustic, dar si celui clasic.

×