x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sfatul designerului

Sfatul designerului

08 Sep 2005   •   00:00

Indiferent de conditiile materiale, de modul de viata, cu totii ne dorim o casa in care sa imbinam utilul cu placutul, care sa ne reprezinte si sa ne reconforteze. Chiar daca traiti intr-o casa mica, cu spatii insuficiente, puteti gasi solutii eficiente pentru mobilarea si utilarea lor. Pentru ca aceste spatii sa fie cu adevarat functionale, cerinta primordiala este sa pastrati distantele minime intre elementele ce le compun. La imbinarea si compunerea eficienta a lor s-au gandit deja producatorii de mobilier.

BUCATARIA INTR-UN DULAP
"Locuiesc intr-o garsoniera si nu pot sa unesc bucataria cu restul camerei din cauza structurii de rezistenta a blocului. Nu gasesc solutii pentru mobilarea bucatariei, pentru ca are un spatiu foarte mic." Anca Lepadatu, Cluj-Napoca

Lipsa de spatiu pentru toate utilitatile necesare unei bucatarii este o problema des intalnita. Puteti sa transformati bucataria in chicineta si sa integrati toate necesitatile intr-un singur corp de mobilier de dimensiuni reduse. Aceasta solutie este foarte practica, pentru ca aduce laolalta chiuveta cu spatiu de scurgere si depozitare a vaselor deasupra ei, plita, hota, si frigiderul incorporat in masca de la chiuveta. Este de preferat sa achizitionati direct dintr-un magazin specializat o astfel de mobila care din productie are lavoarul si frigiderul inclus. In caz contrar, va fi foarte dificil sa gasiti un minifrigider pe care sa-l inglobati intr-o mobila realizata pe comanda. Daca e sa comandati mobila, faceti rost mai intai de dotari.

MASINA DE SPALAT INCORPORATA IN MOBILIERUL DE BAIE
"Am auzit ca masina de spalat poate fi inglobata in mobilierul de baie, ceea ce ar fi perfect pentru mine ca nu sa o instalez in bucatarie. Ce imi sugerati?" Magda Tamas, Alba-Iulia

Pe piata se gasesc acum corpuri de mobilier de baie care au prevazut, pe langa spatiu de depozitat si pentru chiuveta, loc special pentru masina de spalat. Dar va puteti face si la comanda, exact pe dimensiunile de care aveti nevoie. Daca nu doriti ca masina de spalat sa fie aparenta, ii puteti monta o usa care sa o mascheze. Aveti grija la racorduri.
×