x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sfatul Designerului - Mobilă in stil marinăresc o abordare originală a amenajării interioarelor

Sfatul Designerului - Mobilă in stil marinăresc o abordare originală a amenajării interioarelor

17 Mai 2007   •   00:00

Un stil cu totul aparte ne-a atras atenţia in cadrul pavilioanelor de mobilă clasică de la Tărgul de Mobilă din Milano: amenajări cu tematică marinărească pentru cei care au nostalgia mării sau işi doresc interioare inedite.

Puţini dintre noi ne mai găsim răgazul in febra stresului cotidian să căutăm la rădăcina propriilor decizii. Dar un adevăr de foarte largă generalizare este că majoritatea opţiunilor noastre, chiar şi cele privind stilul sau laitmotivul care ne-a inspirat decorarea locuinţei, se supune legii rezonanţei. Astfel, simpatizăm un interior rustic sau modern, clasic sau impresionist, arhaic sau futurist, pentru că ne regăsim in emoţiile informaţionale şi ritmice ale unui asemenea univers. Dacă am sorbit căndva - in copilărie (cănd contau arhetipurile emoţionale pure) sau chiar mai tărziu, in adolescenţă - o cupă de frumuseţe adevărată, sufletul nostru rezonează mereu cu acel izvor de armonii, oriunde le-ar intălni: o dată, de două ori şi iată cum un dor trecător devine o nostalgie, iar atunci cănd viaţa ne prilejuieşte, ea se transformă in dorinţă implinită şi se transpune in propriul ambient.

Â

VECCHIA MARINA

Pentru afinităţile particulare a celor care iubesc marea, designerii italieni ne propun mobilarea locuinţei in sugestii de croazieră. Original Forniture Vecchia Marina - Caroti este o firmă care s-a născut in 1960 in Italia. Ca o afacere de familie. Trei generaţii de tradiţie şi experienţă sunt canalizate către conceperea şi realizarea unor game de mobilier unic şi fără timp. Pentru a garanta calitatea, fiecare piesă de mobilier este insoţită de un certificat de autenticitate. Sub supravegherea directă a proprietarilor afacerii, care dictează şi verifică fiecare etapă din procesul de fabricaţie, se garantează o realizare perfectă a tuturor detaliilor.

Dincolo de designul inedit, piesele de mobilier sunt extrem de practice. Detaliile sunt atent studiate pentru a asigura un maxim de confort. Astfel că, in funcţie de destinaţia ei, mobila este multifuncţională. Paturile au aparatură integrată (telefoane, boxe etc.), spaţii de depozitat şi lumină ambientală

Â

Â

ORIGINAL

Mobila pentru dormitoare, birouri, camere de tineret este completată de decoraţiuni ce intregesc atmosfera: bărci mai sărace sau corăbii somptuoase in miniatură, impletituri din frănghii cu noduri marinăreşti şi scoici decorative, hărţi ce inlocuiesc clasicele tablouri şi butoaie de pulbere pe post de tabureţi. Toate aceste detalii evocă spiritul mării şi orizonturi seducătoare prin apelul la recuzita navigatorului pragmatic - corăbii, parăme, timonă sau ancoră etc… Culorile mării şi căldura acestui stil unic fără frontiere pot fi transpuse cu eleganţă in incăperile oricărei locuinţe. Deşi atăt de veche ca stil şi ca sursă de inspiraţie, ideea de ansamblu este spectaculoasă şi poate concura cu succes conceptele moderne de amenajare propusă de designerii contemporani. Nu e nevoie de casă la mare pentru a alege acest stil, ci doar de curaj şi o puternică dorinţă de personalizare. Pentru realizarea proiectelor, echipa tehnică a firmei realizează reprezentări tridimensionale pentru fiecare spaţiu in parte. Un observator mai subtil insă va sesiza numaidecăt că intră intr-o locuinţă găndită de un om cu nostalgia călătoriilor, dar că soluţiile propuse şi meticulos realizate nu astămpără, ci acutizează setea de mare. Aşa incăt, mai devreme sau mai tărziu, astfel intreţinut dorul călătoriilor, ele se vor transfera din vis in realitate.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta