x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Simpla, dar reconfortanta

Simpla, dar reconfortanta

de Adela Parvu    |    15 Sep 2005   •   00:00
Simpla, dar reconfortanta
GRADINA TA, MEREU VERDE
Gradina face diferenta Intre bloc si casa Dupa zeci de ani de instrainari, aceasta casa a revenit familiei de drept. Sotii Stanoevici din Bucuresti si-au recuperat casuta mostenita intr-o stare jalnica. Dar bucuria de-a fi recapatat ceea ce le revenea de drept i-a incurajat suficient de mult pentru a trece cu zambetul pe buze de etapele dificile si costisitoare ale renovarii. Si poate ca mai mult decat orice si-au dorit sa-si vada curtea din fata casei amenajata frumos, ca doar "gradina face diferenta intre bloc si casa".

De aceea au si pastrat arhitectura initiala a casei si nu au extins constructia pentru a nu micsora spatiul rezervat gradinii. Singura extensie pe care au facut-o, sau mai bine zis au reconstituit-o, a fost terasa din fata casei. Au avut grija ca aceasta sa fie realizata in acord cu exteriorul casei si sa faca frumos legatura inspre gradina. I-a avantajat si pozitia casei in raport cu punctele cardinale, pentru ca aici pe terasa, in timpul zilelor toride de vara sau pe vreme cu soare, umbra apare ca si ceva natural. Dar pana sa aiba parte de gradina din imagini a mai trecut ceva vreme.

MAI INTAI ALEEA


Dupa terminarea renovarii si a terasei a trebuit curatata curtea de toate resturile ramase de la materialele de constructie folosite. Au pavat ulterior aleea care face lesne accesul catre poarta si apoi s-au gandit la amenajarea gradinii.

Si chiar daca nu au mai avut ocazia sa se ingrijeasca de plante, deci sa fie documentati in prealabil, au avut curajul de a se apuca singuri de aranjarea viitoarei lor gradini. S-au informat, au rasfoit reviste, au cerut lamuriri de la prietenii pasionati si la final si-au facut ideea generala despre cum va arata gradina lor.

Cea mai mare parte din curte au imbracat-o cu gazon, o peluza mica, dar mereu proaspata din primavara pana toamna tarziu. Apoi au plantat tufe de irisi pe marginea aleii si neaparat un bradut. Acesta este vedeta gradinii pe timp de iarna, fiind frumos impodobit cu luminite stralucitoare. Simpla, eleganta, frumoasa, facuta cu mult, mult suflet, gradina a devenit cel mai reconfortant loc al familiei.

×
Subiecte în articol: grădina