x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Sinaxar. Sfântul Ștefan cel Mare, „atlet al creștinătății”

Sinaxar. Sfântul Ștefan cel Mare, „atlet al creștinătății”

02 Iul 2015   •   04:38
Sinaxar. Sfântul Ștefan cel Mare, „atlet al creștinătății”

 Aşezarea veşmântului Născătoarei de Dumnezeu în Vlaherne
Pe data de 02 iulie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Aşezării veşmântului Născătoarei de Dumnezeu în Vlaherne. Pe vremea împărăției lui Leon cel Mare, doi boieri patrici: Galvie și Candid, au mers să se închine la Ierusalim. Sosind în Palestina, la locurile Galileei, au aflat acolo cinstita haină a Născătoarei de Dumnezeu la o femeie evreică, care o ținea cu cinste, aprinzând multe lumini și făcând tămâieri.

S-au hotarat ei ca să o ia. Și mergand la Ierusalim, au făcut o raclă asemenea celei în care se află cinstitul veșmânt al Maicii lui Dumnezeu, iar când s-au întors, au pus raclă cea deșartă în locul celeilalte și pe cea cu sfântul și dumnezeiescul veșmânt, au luat-o și s-au dus.

Citește și 5 lucruri incredibile care se întâmplă pe pragul dintre Viață și Moarte

Când au sosit la Constantinopol, au pus-o într-un metoc al lor ce se cheamă Vlaherne, încercând să ascundă comoara.

Dar văzând că nu se poate, au dat de știre împăratului, care s-a umplut de nespusa bucurie. Și a făcut o biserică la acel metoc, și a pus acolo cinstita raclă, unde acum se află.

Sfântul Voievod Ștefan cel Mare
Sfântul Ștefan cel Mare s-a născut din binecredinciosii creștini Bogdan Vodă, fiul lui Alexandru cel Bun, din neamul Musatinilor, și din Doamnă Oltea Măria, din neamul Basarabilor. 

......................

Citește mai mult pe ANTENA SATELOR


×