x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Soluţii anticriză

Soluţii anticriză

de Adela Parvu    |    18 Feb 2009   •   00:00

CUM SĂ ECONOMISEŞTI BANI LA REAMENAJARE.
Până să ne afecteze criza economică, românii nu prea dădeau atenţie produselor DYI – prescutarea din engleză de la "Do it yourself", adică produse concepute a fi folosite şi puse în operă de oamenii simpli, amatori. Acum aceste produse vor fi în atenţia publicului cumpărător, având în vedere că la noi preţul manoperei de multe ori egalează costurile materialelor. Dar ce puteţi face singuri?



În primul rând puteţi repara diferite stricăciuni prin casă, de la vopsirea diverselor suprafeţe, tâmplăria uşilor interioare, până la chituirea diverselor goluri, lipirea unor bucăţi de material căzute, mascarea unor defecte cu ajutorul unor produse ieftine (cum e autocolantul). Ceea ce nu vă sfătuim să faceţi este să încercaţi să reparaţi singuri echipamente tehnice sau electrice, instalaţiile de orice fel, de la cele termice, de gaze, la cele sanitare şi electrice.

Unde aveţi nevoie de specialişti, mai bine sunaţi la regiile unde plătiţi facturile şi cereţi ajutorul, şi nu apelaţi la meşterul din bloc sau să vă aventuraţi singuri să remediaţi problema pentru că sigur vă va costa mai mult şi nu veţi beneficia de garanţie pentru lucrare.

Singuri puteţi aduce îmbunătăţiri casei voastre. Spre exemplu dacă vi s-a stricat o uşă de dulap sau vi s-a dezlipit o bucată de faianţă, mergeţi în magazinele de bricolaj, unde veţi găsi specialiştii diverselor firme la raioanele specializate, care vă vor ajuta să alegeţi cel mai convenabil produs şi vă vor explica cum să-l folosiţi.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv