x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Targul de mobila Bucuresti 2005

Targul de mobila Bucuresti 2005

08 Sep 2005   •   00:00
Targul de mobila Bucuresti 2005

Ieri, la 7 septembrie, s-a deschis cea de-a 14-a editie a Targului de Mobila Bucuresti. Cei care vor sa fie la curent cu oferta de pe piata ar trebui sa viziteze acest targ

AFLA CE E NOU
Ieri, la 7 septembrie, s-a deschis cea de-a 14-a editie a Targului de Mobila Bucuresti. Cei care vor sa fie la curent cu oferta de pe piata ar trebui sa viziteze acest targ

Anul trecut a fost pentru prima oara cand s-a putut constata o crestere calitativa a acestei expozitii. Standurile producatorilor si importatorilor de mobila au fost adevarate scene de ambientare, de unde vizitatorii s-au putut inspira in aranjarea propriilor case. Dar, dincolo de mobila, ceea ce merita atentia sunt accesoriile si materialele auxiliare pentru mobila. Daca aveti nevoie de suporturi cromate sau din inox pentru bucatarie sau balamale pentru usi, sisteme culisante pentru dulapuri si multe alte amanunte care fac mobila mai functionala, vizitati standurile din pavilionul central. Chiar daca par plictisitoare si tehnice, de multe ori aici veti gasi exact ceea ce ati cautat de mult timp, dar nu ati gasit ori nu ati stiut denumirea corecta.

VOPSELE NONTOXICE

Din experienta targurilor precedente, va putem spune ca si la aceasta editie sunt prezenti producatori si importatori cu vopsele speciale pentru mobila si lemn. Ne-au atras atentia produsele nontoxice destinate decorarii si protejarii mobilierului pentru copii. Culori vesele, mate si nedaunatoare care pot fi intrebuintate de voi pentru a da camerei copiilor dumneavoastra un aer vesel, specific varstei lor.

DECORATIUNI COMPLEMENTARE

Printre expozanti se numara si firmele care aduc textile pentru interior. Fiti cu bagare de seama, pentru ca printre metrajele de textile pentru mobila puteti gasi stofe, catifea si matasuri, excelente pentru reconditionat piesele vechi. Cu ocazia targului, preturile sunt mai joase, asa ca veniti pregatiti cu bani. Pe langa stofele destinate mobilierului sunt si producatorii sau distribuitorii de covoare, carpete, iar, mai departe, cei care va pot decora ferestrele cu draperii si perdele. Din sectiunea decoratiunilor pentru interior nu lipsesc expozantii cu tablouri, obiecte din sticla si cristal sau corpuri de iluminat si oglinzi.

STRUCTURI DIN LEMN

Si pentru ca de la an la an interesul pentru case din lemn creste, in cadrul targului, veti gasi si firme producatoare de astfel de case. Este ocazia excelenta de a fi lamuriti asupra detaliilor privind rezistenta lor, finisajele, garantia si evident pretul final. Sunt foarte interesante si echipamentele pentru industria lemnului. Cine are o proprietate impadurita si poate exploata lemn, informatiile despre utilaje si masini sunt esentiale. Aflati ce aduc nou mai ales firmele din strainatate.

PENTRU INSTITUTII

Am auzit ca multi parinti trebuie sa cumpere mobila pentru gradinita sau scoala, respectiv masuta sau banca la care urmeaza sa studieze copilul lor. La targ exista si expozanti cu mobilier pentru spatiile publice cum sunt scolile, gradinitele, spitalele, salile de spectacol. Desigur, in categoria spatiilor publice sunt incluse si piesele pentru mobilarea restaurantelor sau barurilor.

TINERII DESIGNERI

Cei mai talentati designeri de obiect de la noi s-au incapatanat si in acest an sa participe la expozitia concurs organizata de APMR in cadrul targului de mobila. Aici veti putea vedea lucrarile lor, mai exact prototipurile realizate dupa proiectele virtuale sau machete la aceste creatii realizate cu ajutorul computerului. Nu ratati aceasta parte a expozitiei, mai ales ca se acorda premiu de popularitate unui singur designer, in urma votului participantilor.

Maison & Objet Paris

Salonul Maison&Objet din Paris, expozitia care de-a lungul anilor a crescut, pentru ca in prezent sa devina zona centrala a activitatii din sectorul locuintelor/caselor, a implinit anul acesta 10 ani.

O puternica tenta de extravaganta, care a surprins mai mult sau mai putin placut sectorul avizat, a caracterizat tendintele din acest an, clasificate dupa continut si intitulate sugestiv: Animalitate, Futuristic si Histeria Istoriei.

Animalitate - tendinta care ne sugereaza sa cautam obiecte ce fac referire directa la animal, respectiv: mobila sau obiecte inspirate de contururile zoomorfe, materiale provenite de la animale (pene, blana, oase, scoici…), forme de animale mici (pesti, broaste testoase, pasari, crocodili…)

Futuristic - inspiratia acestei tendinte este de a lega elemente ce tin de viitor, de dorinta pentru elementele primare: pamant, piatra, arta focului, metal, lemn, apa, materiale textile naturale.

Isteria istoriei - este de fapt o punere in tema asupra dorintei exprimate, de intoarcere la valorile de incredere si la adevarata esenta a lucrurilor in aceasta perioada de haos si incertitudine. Sa cautam asadar forme imperiale, monumentale, volume XXL care foarte bine pot sta alaturi de volume XXS, columne, urne, trofee, pocale, obiecte care fac referire la antichitate si la maretia acesteia. Toate aceste influente exprimate in cadrul salonului se vor face vazute si in magazinele noastre, trebuie doar sa le alegeti si sa le combinati dupa bunul plac.

Blocurile "Dixie"

IMPACT SA lanseaza in aceasta toamna, la Bucuresti, Ploiesti si Constanta, noua gama de locuinte multifamiliale "Dixie", P + 2 - P + 4 , in care vor fi amplasate apartamente cu 1, 2, 3 si 4 camere, avand suprafete construite desfasurate intre 40 si 120 mp. Finisajele si echiparea standard vor fi de nivel accesibil, pentru a permite unui numar cat mai mare de familii sa-si schimbe stilul de locuire.

Impact SA este prima companie din tara care a initiat constructia de vile in ansambluri rezidentiale.

Pe parcursul celor 14 ani de prezenta activa in domeniul imobiliar, IMPACT a inregistrat numeroase succese: 15 ansambluri rezidentiale, 1.000 de case, peste 2.000 de angajati, extindere la scara nationala, si nu in ultimul rand, o serie de certificari si distinctii obtinute atat in tara, cat si in strainatate.

Mobila copiilor

Culori, modele si materiale exceptionale folosite pentru camerele de copii si tineret de la Neoset au incantat clientii incepand cu luna august. Perfecte pentru apartamentele de bloc, piesele ce compun ansamblurile de mobilier pentru copii de la Neoset pot fi achizitionate si in rate. Pentru fiecare comanda de mobilier din aceasta gama din luna septembrie, copilul vostru primeste gratuit de la Neoset un rucsac de marca sau un miniradio. Vizitati acum unul din cele 27 de magazine si achizitionati mobila de calitate pentru camera celor mai tineri din familie.

Frumos si ieftin

In perioada 10 septembrie - 25 decembrie 2005, la Mobexpert se va derula o campanie al carei mesaj este: "Cele mai frumoase idei nu sunt neaparat si cele mai scumpe".

Explicitarea mesajului campaniei este realizata de Ruxandra Ivanescu, arhitect decorator.

Oferta de mobilier si decoratiuni Mobexpert este prezentata sub forma unor idei de mobilare a livingului, dinningului si dormitorului, gandite ca ansambluri, cu toate elementele necesare compunerii ambientului. Conceptul pe care se bazeaza campania porneste de la ideea de "personalizare", cuvintele cheie fiind: armonie, naturalete, echilibru.
×
Subiecte în articol: mobila