LA BLOC, DAR ALTFEL
Locuinta de trei camere interesant amenajata
Se stie ca spatiile camerelor din blocurile vechi sunt modeste. Dar mereu exista solutii pentru sporirea confortului si realizarea de amenajari originale. Proprietarii acestui apartament de bloc si-au pus ideile in aplicare pornid de la cateva principii de baza. Acestea au fost zugraveala deschisa, obtinerea de mai mult loc in zona de zi, putina mobila, combinatii de culori atipice si cat mai multa lumina. Zugraveala alba a peretilor este deja consacrata in camerele de regula intunecoase si insuficient de largi, si totusi cum se poate ca un interior de bloc sa aiba ceva aparte, o nota de originalitate si dinamism care sa-l scoata din anonimat? Exemplul de fata vine sa lamureasca acest lucru. Daca fondul ansamblului este alb, restul poate fi colorat, respectiv mobilierul, finisajele pardoselii, tablourile si obiectele decorative.
MOBILIER EXOTIC
Piesele de mobila din rattan sunt cunoscute si apreciate pentru spatiile destinate teraselor sau gradinilor, dar iata ca aici si-au gasit foarte bine locul in camera de zi. Proprietara apartamentului spunea ca rattanul are o nota aparte de eleganta si confort si poate imprima chiar si unei incaperi de bloc ceva relaxant, te duce macar cu ideea la zonele aerisite ale gradinilor. Dar cu ce se poate combina un set de canapea si fotolii din rattan? Simplu: cu piese mici de mobilier, cat mai discrete, cum ar fi rafturile pentru carti si CD-uri asezate asimetric si o pardoseala care sa sugereze zona de terasa. Asa ca placile ceramice alese sunt chiar din gama pentru amenajari exterioare, cu forme si texturi neregulate, dar care aici imprima dinamism si scot din anonimat apartamentul de bloc. Imprimeurile de pe tapiteria mobilierului din zona de conversatie, modelul neregulat al pardoselii, ansamblul de rafturi pozitionate asimetric, toate creeaza un joc puternic de culoare si forme pe fondul deschis al zugravelii. Acelasi stil original se regaseste si in dormitoare, unde, prin asternuturile paturilor, tablouri si obiecte decorative, s-a adaugat acel ceva deosebit, chiar daca designul mobilierului si finisajul peretilor sunt absolut simple.
EXPERIMENTUL COMBINATIILOR
Poate cea mai stranie incapere este bucataria, acum largita ca spatiu in urma unor modificari importante, respectiv desfiintarea zidului comun cu al livingului si desfiintarea debaralei dinspre hol. Si spunem stranie pentru ca aici proprietara recunoaste faptul ca a incercat combinatii de culori si texturi fara a le avea la indemana pentru asortare sau potrivire. Pur si simplu a vazut, spre exemplu, placile de faianta intr-un loc si pe baza memoriei vizuale a comandat si nuantele fetelor dulapurilor. Ea spune ca i-ar fi fost mult mai usor daca avea mostre de material pentru comparatie, dar este multumita de ceea ce a iesit in final, respectiv o bucatarie originala. Pentru bai totul a fost mai simplu, pentru ca magazinele specializate pentru obiecte sanitare ofera atat mobilier, cat si placi ceramice. Asadar, aici pare totul mai cuminte ca ambientare. Cine doreste sa-si amenajeze casa dupa gusturile proprii o poate face, chiar daca in lipsa experientei are emotii pana la final, dar macar are satisfactia ca a realizat singur ceea ce-si propusese de foarte multe ori: locuinta mult visata.
|
|
||||
Dormitoarele sunt ambientate simplu, dar nota aparte o dau cateva elemente decorative. Pardosela calda contribuie esential la atmosfera relaxanta, primitoare de aici. In rest, mobila este simpla, fara a avea un design deosebit | Bucataria este un adevarat experiment al combinatiilor cromatice si texturale. S-a dorit ceva vesel, nonconformist si chiar daca rezultatul final viza o mai atenta asortare a nuantelor, materializarea ideilor nu este regretata acum |
Citește pe Antena3.ro
Bucataria si camera de zi comunica deschis, in urma daramarii peretelui comun. Parapetul rezultat este folosit pentru depozitarea diverselor obiecte, iar zona este perfect aleasa pentru asezarea locului de luat masa (sufragerie) |