x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Transforma apartamentul cu mobila originala

Transforma apartamentul cu mobila originala

08 Sep 2005   •   00:00
Transforma apartamentul cu mobila originala
LA BLOC, DAR ALTFEL
Desi suna oarecum pretentios denumirea de designer si ni se pare o profesie noua, nu este deloc adevarat. Exista profesionisti ajunsi la varsta pensionarii care ne demonstreaza ca talentul nu este legat de o denumire sau de o perioada. Domnul Aurelian Mares din Buzau este arhitect specializat in amenajari interioare si toata viata a fost pasionat de realizarea mobilierului modular. Si pentru ca la noi nu exista o piata adevarata care sa-i fi permis sa-si vanda creatiile, desi a fost deseori premiat pentru ele, singura cale de a le realiza a fost in casa sa de la Buzau si in aceea a fiicei lui, care locuieste la Bucuresti. Nu s-a oprit la desenele pe hartie, ci a trecut in atelier, acolo unde a bricolat cu propriile maini piese intregi de mobilier. De la rafturi pana la dulapuri inzidite, de la fotolii pana la mese, domnul Mares nu s-a lasat intimidat de nici o lucrare. Dar sa vedem cum a reusit sa transforme intr-un mod frumos si confortabil locuinta de doua camere a fiicei lui.

FARA FERONERIE

Ansamblul de rafturi din lemn are prevazuta o jardiniera pentru plante. Locul ei este aproape de calorifer, fiind perfecta pe timp de iarna pentru plantele ce iubesc caldura
Mobilierul, aparent, este foarte simplu. Cateva rafturi frumos combinate, niste fotolii comode, etajere si paravane interesante. Dar la o privire mai atenta se poate observa ca nu exista feronerie, piese metalice, manere. De aceea, totul pare curat, aerisit, nefragmentat. In camera de zi, pentru mai multa lumina, a fost daramat peretele loggiei. Pozitia caloriferului a fost pastrata, dar acesta a fost integrat in ansamblul unei etajere - loc perfect pentru televizor in contra luminii. In fosta loggie a fost amenajat spatiul pentru birou.

Ca sa se castige mai mult loc, in camera de zi s-au realizat rafturile suspendate, iar pe marginea incaperii s-au asezat fotoliile si canapeaua. Fotoliile sunt realizate tot de domnul Mares, iar in ele se pot depozita diverse lucruri. La nevoie, ele pot constitui locuri de dormit pentru oaspeti. Masa din living poate fi transformata si ea. Tablia se poate ridica, iar suportul se intoarce la un unghi de 90 de grade. Astfel, foarte usor, masa dintr-una joasa devine inalta ca de sufragerie. Si surprizele nu se opresc aici. "Peretele" albastru cu dungi verticale din lemn, pe dreapta intrarii in camera, este de fapt un dulap inzidit. Manerele sunt stanghiile verticale din lemn, iar fetele dulapului sunt imbracate in tapet si vopsite.

RELAXARE NATURALA

Parchetul laminat este prezent si in dormitor. Nuanta deschisa, alaturi de finisajul curat, alb al peretilor accentueaza senzatia de lumina si spatiu mai mare, intr-o camera de dimensiuni standard de bloc
Parchetul laminat, florile uscate si plantele verzi, decoratiunile inspirat alese (covor vesel, cerga pentru canapea) compun o atmosfera primitoare. Si in dormitor, mobilierul este realizat dupa proiectul arhitectului. Panourile din care sunt confectionate dulapurile sunt si aici imbracate si vopsite, iar manerele stangii discrete din lemn. Fiecare coltisor este folosit pentru ca lucrurile sa incapa. Si atunci cand mai este nevoie de locuri de depozitare, cum ar fi revistele, proprietara improvizeaza si langa pat apare un cos acoperit cu o palarie.

Idei deosebite, solutii inedite care aduc confortul si o imagine originala in lipsa unor piese de mobilier de marca. Iata ca se poate transforma apartamentul cu ajutorul mobilierului original.
×