x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Utilizarea lemnului în grădină pentru funcţionalitate şi decor

Utilizarea lemnului în grădină pentru funcţionalitate şi decor

de Adela Parvu    |    27 Iun 2009   •   00:00
Utilizarea lemnului în grădină pentru funcţionalitate şi decor
Sursa foto: /

IEFTIN, REZISTENT, UŞOR DE PRELUCRAT ŞI DE MONTAT. Curtea şi grădina noastră, indife­rent de dimensiunile lor, de in­tenţiile la utilizare sau de zonele funcţionale proiectate au nevoie de construcţii din lemn. Lemnul răspunde ideal câtorva principii esenţiale pentru amenajările de exterior.



Prezenţa sa conferă siguranţă şi spectaculozitate, poate fi asociată cu aproape orice alt material natural sau prefabricat, atrage atenţia şi încântă privirea. Vom aduce câteva argumente afirmaţiilor de mai sus, suficient de pertinente pentru a vă convinge să-l utilizaţi, fără a vă lăsa pradă exceselor sau exagerărilor.

PERFECT NATURAL
Lemnul este materialul natural cu cea mai veche şi mai importantă istorie legată de evoluţia nostră premodernă, modernă şi contemporană. Dacă evoluţiile tehnologice din sistemele constructive l-au marginalizat, nu au reuşit să-l elimi­ne complet de pe planşetele proiectanţilor şi ale designerilor. De la foarte ieftin la foarte scump, funcţie de esenţă, de calitatea prelucrării şi de cheltuielile pentru transport, lemnul rămâne o soluţie constructiv-decorativă ce nu poate fi neglijată. Sub formă brută sau uzinată se montează cu uşurinţă, este în egală măsură rezistent şi spectaculos, poate fi utilizat într-o impresionantă varietate de proiecte. Arată bine la interior, dar mai cu seamă la exterior, unde se încadrează perfect în orice decor natural şi poate acoperi necesităţi dintre cele mai diversificate.

Pentru orice tip de construc­ţie din lemn este recomandabil să apelaţi la proiectul unui specialist auto­rizat, proiect care trebuie să conţină şi calculele de rezistenţă obligato­rii. Mare aten­ţie la structurile de tip pod, podest, platformă de traversare.  

De asemenea, ob­ţineţi proiecte auto­rizate pentru amenajarea locurilor de joacă pentru copii, de la cel mai simplu leagăn la cea mai sofisticată căsuţă din lemn. Placările pentru piscine, pergolele sau chioşcurile de grădină necesită aceleaşi precauţii tehnice.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv