x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Vase mari in gradina

Vase mari in gradina

de Alexandra Teodor    |    29 Iun 2006   •   00:00
Vase mari in gradina
IN AER LIBER
De multe ori vedem o gradina care ne place instantaneu, dar daca ne gandim putin, nu ne putem explica ce anume ii dadea farmec, in ce fel se crea atmosfera ei speciala

In general, in domeniile legate de creatie exista o lege care functioneaza negresit: detaliul face diferenta. Se spune ca femeile au aplecare spre detalii si se stie foarte bine ca o casa arata imediat altfel atunci cand este aranjata de o mana de femeie. Ele stiu sa combine tesaturi pentru a incalzi atmosfera, sa adauge accente de culoare acolo unde ambientul este prea sec ori sa imbogateasca spatiul cu plante verzi sau flori, aducand aproape frumuseti naturale.

UNUL DIN SECRETE


Daca femeile au o inclinatie nativa pentru decoratiuni, asta nu inseamna ca nu exista si designeri, ambientalisti sau decoratori barbati care se descurca extrem de bine. Cunosc si ei anumite mici secrete care schimba ca prin farmec o incapere trista intr-un living stralucitor. In cazul gradinilor, printre elementele aparent minore, dar cu mare putere decorativa se afla (cu sau fara plante) vasele decorative.

VASE, DAR NU DE ORICE FEL


Pentru ca efectul creat sa fie cat mai reusit, vasele din spatiul exterior trebuie sa indeplineasca anumite conditii. In primul rand, materialele din care sunt create sa fie naturale, ceramica, piatra, lemn sau chiar metal. Singurele exceptii ar putea fi eventualele imitatii din policarbonati de foarte buna calitate, cu patina rezistenta la intemperii, avantajul lor major fiind greutatea mult redusa.

Spatiile exterioare au alte proportii fata de interioare, iar aceasta face ca afara sa fie mult mai potrivite ghivecele sau vazele de dimensiuni foarte mari. Pentru a fi perceput, un astfel de obiect ar trebui sa aiba undeva intre 50 si 100 cm inaltime. Astfel, va capta privirile si nu se va pierde in cadrul exterior. De departe, este de preferat sa folositi una-doua piese mari, in loc sa aglomerati 5-10 ghivece pestrite si desperecheate.

POATE CEL MAI IMPORTANT


Designul. Forma. Culoarea. Cu infinite variatii posibile, de la rustic si antichizat pana la aspectul pretios, vasul defineste ambientul, el poate transpune in anumite stari de spirit, in functie de modelul sau. Mat sau glazurat, in nuante naturale de nisipuri sau dimpotriva, punctand spatiul cu sclipiri de oranj sau albastru, un vas poate fi tusa de originalitate careia ii simteati lipsa.

×