x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Vopsele pentru faţade rezistente la praf şi intemperii

Vopsele pentru faţade rezistente la praf şi intemperii

de Adela Parvu    |    07 Aug 2008   •   00:00

Produse de ultimă oră disponibile şi la noi pe piaţă
În proiectul de arhitectură, pe lîngă forma casei, mărimea ei, poziţionarea în raport cu restul clădirilor, se precizează şi culoarea faţadelor, un detaliu ce este supus aprobărilor din partea autorităţilor.



Produse de ultimă oră disponibile şi la noi pe piaţă
În proiectul de arhitectură, pe lîngă forma casei, mărimea ei, poziţionarea în raport cu restul clădirilor, se precizează şi culoarea faţadelor, un detaliu ce este supus aprobărilor din partea autorităţilor. Dar de foarte multe ori vopseaua pentru faţade este aleasă numai pe criterii de culoare, nu şi din punct de vedere al caracteristicilor ei, ceea ce este destul de regretabil, avînd în vedere valoarea investiţiei. Este clar că o vopsea pentru exterior nu trebuie să fie o simplă spoială care să ia ochii, ci un strat protector împotriva intemperiilor. Pe de altă parte, mai ales la oraş, substanţele poluante şi praful pot distruge rapid nu numai aspectul curat al faţadelor, ci chiar acest strat protector.

Fiţi atenţi la produse!

Există o mulţime de produse pe piaţă destinate faţadelor, la fel ca şi multe centre de culori unde se pot prepara nuanţele dorite pentru exteriorul caselor. Dar nu vă lăsaţi pradă emoţiilor cromatice şi plătiţi atenţie şi proprietăţilor tehnice ale acestor produse de faţadă.

Sînt multe produse dedicate anumitor protecţii speciale. Spre exemplu, sînt vopsele pe bază de silicon, care împiedică depunerea prafului şi aderenţa apei, lăsînd totuşi zidurile să respire. Altele sînt special concepute pentru a rezista la atacul substanţelor poluante sau la acţiunea sării şi nisipului.

Cele mai multe produse de calitate sînt garantate a preîntîmpina atacul ciupercilor şi fungilor, tocmai pentru că apa nu poate adera la stratul de vopsea. Există şi vopsele fără solvenţi, deci fără substanţe diluante care se evaporă în timp. Alegeţi, aşadar, vopseaua pentru faţade cu responsabilitate şi nu numai în funcţie de culoare şi de preţ.

În funcţie de zonă

Întrebaţi arhitectul, dirigintele de şantier şi experţii din magazine asupra proprietăţilor vopselelor pentru faţade. Veţi putea alege ceva de calitate în funcţie de zona geografică în care vă construiţi casa, economisind atît cantitatea de vopsea, cît şi manopera pentru renovare în timp.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv