x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ce să faci când te plictisești în casă

Ce să faci când te plictisești în casă

21 Aug 2019   •   14:08
Ce să faci când te plictisești în casă

Tuturor ni se întâmplă să ne plictisim, mai ales când stăm acasă. Fie că suntem bolnavi ori în formă maximă, vremea urâtă de afară sau chiar și atunci când este prea cald, nu putem ieși din casă. Dacă nu ai insirație despre cum să-ți petreci timpul și nici nu vrei să stai pe rețelele de socializare, iată câteva idei care te vor ajuta să faci ceva distractiv și util.

  • Fă-ți o bijuterie handmande ori o decorațiune. Asta âi va pune imaginația la contribuție și vei fi încântat la sfârșit să vezi ce a ieșit din mâinile tale.  
  • Nu-i așa că n-ai mai rezolvat de mult timp un rebus ? Ei, acum este momentul să-ți pui mintea la contribuție și să rezolvi cuvinte încrucișate.
  • Stai la povești cu o persoană dragă. Fie o inviți la tine ori vorbești cu ea la telefon, este momentul să povestiți despre viața voastră și să râdeți amintindu-vă întâmplări haioase.
  • Caută rețeta de prăjitură pe care te gândeai de mult timp să o faci. Dacă nu ai ingredientele necesare, măcar scrie modul de preparare pentru zilele următoare.
  • Ei bine, deși pare dificil, poți să muți mobila prin casă ori să încerci să redecorezi. Nu trebuie să cumperi ceva nou, este suficient să reorganizezi un pic lucrurile. O să fii surprinsă de rezultat.
  • Fă-ți ordine în calculator. Arhivează-ți pozele mai vechi, șterge mailurile care nu-ți mai sunt de folos.
  • Răsfață-te cu o mască din ingrediente naturale, fă-ți singură manichiura și pedichiura.
  • Scrie câteva rânduri despre lucrurile care te apasă sau năzdrăvăniile care îți trec prin cap. Apoi aruncă-le la gunoi sau pune-le deoparte. Când le vei citi mai târziu se poate să te amuzi.

Relaxează-te cu o baie fierbinte. Pune-ți lumânări parfumate și citește o carte amuzantă  ori închide pur și simplu ochii și nu te gândi la nimic.

Activități relaxante

Așează-te într-o poziție comodă și încearcă să meditezi o jumătate de oră. Închide ochii și respiră adânc. Dacă ți se pare greu, caută pe net melodii care te vor ajuta să te relaxezi. Croșetează ceva ușor în culori pastelate. Pe lângă fapul că andrelele te vor absorbi cu desăvârșire vei fi bucuroasă când te vei gândi ce va ieși din mâinile tale. Bea un pahar cu vin și mânâncă ciocolată. Nu-ți fie frică de kilogramele în plus. Nimic din ce consumi cu măsură nu te va îngrășa.

 

×