x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ce să faci de ziua ta

Ce să faci de ziua ta

23 Aug 2019   •   11:00
Ce să faci de ziua ta

Deși un eveniment fericit în viața fiecăruia dintre noi, ziua de naștere ne poate da bătăi de cap. Fie vrem să sărbătorim cu lume multă dar nu știm unde și cum, fie dorim să petrecem într-un cerc restrâns, însă nu ne trece prin cap ceva deosebit, ori vrem să stăm singuri și să ne răsfățăm.

Iată câteva idei despre o zi de naștere diferită de tot ce ai trăit până acum.

  • Fă-ți o listă cu lucrurile pe care ți le-ai dori și îndeplinește-le chiar de ziua ta. Sigur, numără-ți înainte banii din portofel și limitează-te la cheltuieli pe care să nu le regreți mai apoi. Ce nu poți să faci acum, nu-i nimic. Mai sunt și alte zile speciale.
  • Distrează-te la piscină ori pleacă dis de dimineață la mare, stai pe plajă, fă o baie, și seara întoarce-te acasă.
  • Mergi la karaoke și cântă. N-ai voce, nici ureche muzicală, nu-i nimic. O să te simți grozav cu microfonul în mână citind versurile de pe ecran.
  • Ai curaj și fă schimbările la care te-ai tot gândit. Tunde-te cu totul altfel decât până acum, alege o culoare de păr trăsnită și admiră-te în oglindă.
  • Mergi pe o plajă pustie și dormi sub cerul liber.
  • Pleacă într-o scurtă drumeție. Natura și mișcarea te va face fericit.
  • Fă ceva ce inedit. Călărește, dă-te cu parașuta, pictează, ia lecții de dans. Chiar dacă n-ai mai făcut nimic din toate astea până acum și poate ți-e un pic teamă, acum este momentul. 

Orice alegi să faci de ziua ta, nu te opri. Râzi, dansează, cântă, bucură-te că trăiești și ești sănătos. Mulțumește pentru tot ce ai și fii încrezător că, mai devreme sau mai târziu, visele ți se vor împlini.

 

Voluntariat

Dacă simți că vrei să dai ceva lumii, petrece-ți ziua alături de persoane mai puțin norocoase decât tine. Sunt multe ONG-uri care organizează tot felul de acțiuni, de la plantarea florilor și adunarea peturilor aruncate aiurea și până la petrecerea unei zile frumoase jucându-te cu mai mulți copii din orfelinate. În plus, dacă tot vrei să faci cinste de ziua ta, poți să-i cumperi de mâncare unui om al străzii și să-i oferi chiar și un cadou.

 

 

×