x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Chefii nu au avut rival, ediția de aseară a stabilit un nou record de audiență

Chefii nu au avut rival, ediția de aseară a stabilit un nou record de audiență

18 Oct 2017   •   15:48
Chefii nu au avut rival, ediția de aseară a stabilit un nou record de audiență

Ediția de marți seară a adus un nou record de audiență pentru emsiunea „Chefi la cuțite”: show-ul a înregistrat cea mai bună cotă de piață la nivelul publicului comercial de sezonul acesta și a fost lider absolut pe toate categoriile de public. 33,4 procente din cota de piață și 12,8 puncte de rating a obținut în medie, pe publicul comercial emisiunea culinară de la Antena 1, care a fost urmată de Pro Tv, cu 10 puncte de rating și 26.3 % cota de piață. În intervalul orar în care a fost difuzată, 20.00-23.03, emisiunea „Chefi la cuțite” a fost lider de piață pe toate segmentele de public. La orașe, Antena 1 a condus cu o medie de 10.6 puncte de rating și 23,4 % cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 8.5 puncte de rating și 18,6 % cota de piață. La nivelul întregii populații a țării, cea mai iubită emisiune culinară a fost lider cu o medie de 10 puncte de rating și 21,9 % cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 9.4 puncte de rating și 20.6 % cota de piață. În minutul de maximă audiență de la 21.42, chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au fost următiți de 2.439.000 milioane de telespectatori.

            Chefii nu au avut rival aseară. Antena 1 a fost lider de piață marți, 17 octombrie, și în prime time (intervalul cuprins între 19.00-23.00), cu o medie pe publicul comercial de 10.6 puncte de rating și 30,2 % cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 9.6 puncte de rating și 27.3% cota de piață.

Concurenți de toate vârstele și meseriile s-au perindat aseară prin fața celor trei chefi, ce urmează să le devină mentorii experienței culinare începând cu etapele următoare. Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au avut parte de surprize foarte plăcute la degustare, dar și terifiante. Faza jurizării pe nevăzute este cea care rezervă cele mai mari provocări, în special pentru că chefii nu știu niciodată ce fel de preparate se ascund în farfurie și nici cine se află în spatele lor. Aseară, cei trei au sărit de-a dreptul de pe scaunele mesei de jurizare, în momentul în care cloșurile misterioase au dezvăluit farsa pregătită de echipa de producție: pe banda misterelor au apărut farfuriile ce ascundeau gândaci vii. Fobia lui chef Florin l-a făcut să fugă din platou, iar reacțiile colegilor săi au făcut deliciul celor din fața micilor ecrane!

Farfurii excepționale au demonstrat că talentul în bucătărie este dublat de multă muncă și imaginație. Un astfel de exemplu este Mihai Necula, care deși s-a apucat de gătit din necesitate, aseară a ridicat nivelul competiției prin savoarea unui preparat complex: file de barbun cu piure de țelină și shallots afumat. În ciuda experienței de bucătar, a mărturisit că emoțiile competiției ,,Chefi la cuțite” l-au acaparat complet, deși repetase aceeași farfurie acasă de mai bine de treizeci de ori. Mihai nu s-a prezentat în fața chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu cu rețeta prestabilită, însă savoarea, combinația explozivă de gusturi a preparatului său i-a făcut pe cei trei să îi acorde cu multă încredere cuțitele spre etapa Bootcamp-ului. O altă surpriză plăcută a fost Marius Georgescu, care și-a descoperit pasiunea pentru gătit după ce și-a învins teama de a participa într-o competiție culinară. Nu a avut convingerea că va câștiga probele, dar a adjudecat până și finala, apoi a realizat că gastronomia este un domeniu fascinant pe care vrea să îl descopere mai departe. Bancul de lucru ,,Chefi la cuțite”  l-a scos aseară din zona de confort, dar l-a inspirat în pregătirea unui preparat special: supă costaricană de fasole neagră cu ouă poșate. ,,Senzațional, simplu și foarte bun!” a declarat chef Scărlătescu, în timp ce chef Florin i-a spus că este ,,o lecție pentru mulți concurenți. Reinterpretarea dish-ului i-a făcut pe jurați să îi acorde votul de încredere și să îl treacă pe liste pentru viitoarele echipe.

Săptămâna viitoare chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu împart ultimele cuțite, iar competiția devine din ce în ce mai tensionată în lupta pentru marele titlu. Ce strategii vor folosi cei trei jurați în alegerea concurenților și cine va rezista etapei următoare, telespectatorii Antena 1 pot vedea în fiecare luni și marți, de la ora 20:00, căci noile ediții ,,Chefi la cuțite” promit un spectacol fără egal!

 

Sursa:Kantar Media

Copyright:ARMADATA S.R.L.

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All Urban si National

Perioada 17 octombrie 2017

 

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite