x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

227 de stele pe cerul tokiot

0
20 Noi 2008 - 00:00

Tokio este oraşul cel mai înstelat din întreaga lume, dacă ne luăm după numărul de stele Michelin. În a doua ediţie a Ghidului Michelin, care va vedea lumina tiparului la 21 noiembrie, capitala Japoniei este cea mai strălucitoare.



Tokio este pe cale să devină oraşul cu cea mai bună bucătărie din lume. De aceea Ghidul Michelin nu l-a ocolit nici anul acesta, acordându-i în total 227 de stele pentru 173 de restaurante. În 2008 apare primul Ghid în Japonia, ce oferă un clasament al celor mai elegante  restaurante. "Anul trecut am avut o echipă echilibrată de inspectori japonezi şi europeni. Pentru 2009 am ales şase inspectori japonezi şi unul singur european", a declarat Jean-Luc Naret, directorul Ghidului Michelin. Numeroşi shefi au refuzat să fie analizaţi în această carte. "Este alegerea lor dacă unele restaurante nu figurează în Ghid nostru. De asemenea, unele localuri au primit stele în plus, sau au pierdut în urma controlului", a mai precizat Naret. Ediţia de anul trecut a avut un adevărat succes, cu peste 300.000 de exemplare vândute în mai puţin de două luni, ceea ce a fost un adevărat record. Pentru ediţia de anul acesta a fost prevăzut un tiraj de 300.000 de exemplare, cu posibilitatea de a mai scoate dacă va mai fi nevoie. Ghidul 2009 se prezintă în acelaşi format ca şi anul trecut, cu două pagini consacrate fiecărui restaurant, în care apar câteva fotografii şi un plan al cartierului. Ca o noutate, există pictograme pentru a indica dacă restaurantul are separeuri, săli cu tatami şi dacă sunt nevoiţi clienţii să se descalţe.

Reţeta pentru stele


În anul 1900, André Michelin a iniţiat celebrul "Ghid Roşu Michelin", carte de referinţă pentru gurmanzii din lumea întreagă, dar şi pentru proprietarii de restaurante. Primul ghid includea recomandări cu privire la cele mai primitoare popasuri, de la restaurante şi moteluri la benzinării. În 1926 s-a mers mai departe şi s-a introdus ierarhizarea prin acordarea stelelor Michelin. Astăzi, pentru a obţine o singură "stea" condiţiile sunt drastice: lipsa congelatoarelor (pentru ca produsele să fie proaspete), servirea ireproşabilă şi bucătăria excelentă. O stea înseamnă "interesant", două stele se traduc prin "merită să vizitaţi", iar trei stele: "merită să porniţi într-o călătorie specială pentru a vizita acest local". "Trei stele Michelin" este titlul suprem pe care îl poate obţine un restaurant. În lume sunt doar 72 de astfel de restaurante, iar numărul acestora este fix, aşa că în fiecare an unele restaurante pierd stele, altele câştigă. În cele din urmă, stelele Michelin înseamnă multe zerouri, fie că acestea se adaugă la cifra de afaceri, la onorariul chef-ilor sau la preţul de pe meniul à la carte.

În sud-estul Europei nu există nici un restaurant cu stele Michelin, însă există bucătari cu astfel de stele care au dobândit experienţă în alte ţări europene. În România sunt şi bucătari care au lucrat numai în restaurante cu 3 stele Michelin, însă pentru moment printre aceştia nu se află nici un român. Dintre restaurante, Héritage din Bucureşti îşi propune să devină primul restaurant din sud-estul Europei care să deţină o asemenea stea. De asemenea, chef-ul italian Giovanni Piselli speră să atragă inspectorii Michelin la restaurantul Vesuvius din Braşov, printr-o reţetă napoletană.

Citeşte mai multe despre:   gastronomie,   stele,   restaurante,   michelin

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Cea de-a şaptea gală Te cunosc de undeva!, lider detaşat de audiență pe toate segmentele de public Emisiunea a înregistrat un record de audienţă pentru acest sezon

Cea de-a şaptea gală Te cunosc de  undeva!, lider detaşat de audiență pe toate segmentele de public  Emisiunea a înregistrat un record de audienţă pentru acest sezon
Galerie Foto Distracţie la cote înalte, aşa poate fi descrisă cea de-a şaptea gală a celui de-al 15-lea sezon Te cunosc de undeva!, câștigată aseară de Adriana Trandafir şi Romică Ţociu cu o excelentă transformare în...

Ce se poate întâmpla dacă vindeți sau închiriați un imobil sau apartament în lipsa unui certificat energetic

Ce se poate întâmpla dacă vindeți sau închiriați un imobil sau apartament în lipsa unui certificat energetic
Certificatul de performanță energetică, mai cunoscut sub numele de certificat energetic este un document legal introdus și în țara noastră la solicitarea Uniunii Europene.   Ce este un certificat energe...

Seară dificilă pentru Mihai Bendeac la iUmor: Luat în colimator de trei concurente!

Seară dificilă pentru Mihai Bendeac la iUmor: Luat în colimator de trei concurente!
Galerie Foto O rusoaică, o olteancă și o cântăreață aspirantă urcă pe scena iUmor duminică seara, de la ora 20.00, la Antena 1, și nu este începutul unui banc, ci doar debutul unei seri dificile pentru juratul Mihai...

De la Olimpiada de la Londra, pe scena X Factor!

De la Olimpiada de la Londra, pe scena X Factor!
Galerie Foto Italian, stabilit în Londra și atras de România, Kalon Rae este un muzician experimentat care va urca în această seară, de la ora 20.30, la Antena 1, pe scena X Factor cu scopul de a-și obține un loc în echipa D...

Liviu Vârciu, dezvăluire în premieră la Te cunosc de undeva!: „Am plecat de la Liceul de Arte din cauza profesoarei de franceză!”

Liviu Vârciu, dezvăluire în premieră la Te cunosc de undeva!: „Am plecat de la Liceul de Arte din cauza profesoarei de franceză!”
Galerie Foto Sâmbăta aceasta, Ruleta îi va pune la grea încercare, din nou, pe Liviu Vârciu şi pe Andrei Ştefănescu, cu o transformare în Dhurata Dora şi Soolking, o albaneză senzuală şi un rapper franco-algerian. În mo...

Cine sunt actorii care completează distribuția serialului Adela, de la Antena 1

Cine sunt actorii care completează distribuția serialului Adela, de la Antena 1
Galerie Foto Noul serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production pentru Antena 1, Adela, îşi completează distribuţia cu noi cu noi nume cunoscute din showbiz-ul autohton. Dominique Lăcătuş, fiica unuia...

Adina Buzatu şi fiica sa, Sara, gătesc împreună la Chefi la cuţite. Ediția de marţi a show-ului de cooking a fost lider de audiență

Adina Buzatu şi fiica sa, Sara, gătesc împreună la Chefi la cuţite. Ediția de marţi a show-ului de cooking a fost lider de audiență
Galerie Foto Seara de marți a fost seara Chefilor la cuțite. Show-ul difuzat de Antena 1 s-a impus ca lider de audiență la nivelul publicului comercial și la nivelul publicului din mediul urban. Conform Kantar Media, cea mai...

Top 5 produse cu ajutorul carora poti schimba complet aspectul bucatariei

Top 5 produse cu ajutorul carora poti schimba complet aspectul bucatariei
Galerie Foto In aproape toate locuintele, membrii familiei isi petrec majoritatea timpului in bucatarie. Aici stau la povesti, gatesc si iau masa cu multa voie buna. Din acest motiv, aceasta zona din casa trebuie sa fie moderna,...

Jucătorul de tenis Dominic Thiem a adoptat un pui de koala

Jucătorul de tenis Dominic Thiem a adoptat un pui de koala
Jucătorul de tenis Dominic Thiem a adoptat un pui de koala, primul născut la Grădina Zoologică din Viena. Numărul 3 mondial în tenis, Thiem a vizitat puiul la Grădina Zoologică, acolo unde acesta s-a născut, ...

Beneficiile unei agenții de marketing digital

Beneficiile unei agenții de marketing digital
Galerie Foto Dacă produsele sau serviciile afacerii tale au nevoie de promovare online, lasă-te pe mâna specialiștilor în marketingul digital. Magnetif te ajută să atingi obiectivele dorite prin strategii bazate pe date...

Gina Felea – show de zile mari în platoul Chefi la cuțite. Ediția de luni a fost lider de audiență pe toate segmentele de public

Gina Felea – show de zile mari în platoul Chefi la cuțite. Ediția de luni a fost lider de audiență pe toate segmentele de public
Galerie Foto Luni seara a fost incontestabil seara Chefilor la cuțite. Conform Kantar Media, Chefi la cuțite a fost lider de piață în rândul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o medie de 9...

Vlad Gherman se alătură distribuţiei serialului Adela de la Antena 1. „Personajul meu e diferit faţă de tot ce am făcut până acum!”

Vlad Gherman se alătură distribuţiei serialului Adela de la Antena 1. „Personajul meu e diferit faţă de tot ce am făcut până acum!”
Galerie Foto Vlad Gherman se alătură distribuţiei proiectului Adela, de la Antena 1. În cel mai nou serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production, Vlad îl va interpreta pe Călin, un personaj cu totul nou...

Încă se poate merge la scăldat: piscinele exterioare, deschise la Băile Felix

Încă se poate merge la scăldat: piscinele exterioare, deschise la Băile Felix
Galerie Foto Turismul balnear a reintrat într-o oarecare normalitate, în unele zone, unde există piscine exterioare, mai ales cu apă termală. La Băile Felix, unde și până acum se mergea la ștrand și la Aqua Park în toate...

Circuit de toamnă în Apuseni și împrejurimi

Circuit de toamnă în Apuseni și împrejurimi
Galerie Foto Culorile toamnei le oferă un spectacol grandios celor care aleg un sejur de relaxare în Transilvania. De la Oradea sau la Băile Felix se pot face excursii la Peștera Urșilor, la Salina Turda sau în Munții...

(P) Mâncare super premium pentru câini și pisici

(P) Mâncare super premium pentru câini și pisici
Delcon, brandul belgian de mâncare super premium pentru câini și pisici, recunoscut și respectat pentru calitatea garantată, este disponibil și în Romania, online (www.peticutzu.ro), în magazine specializate și...
Serviciul de email marketing furnizat de