x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Agenda gurmanda

Agenda gurmanda

01 Noi 2006   •   00:00
Mananc, deci ma uit. Dan Chisu live. Joi, 19 octombrie. Puhoi de lume la MetroExpo 2006, "targul de papa-bun", cum i-a zis un pusti pe care maica-sa l-a ridicat in brate ca sa-l vada pe "nenea de la televizor" cum gateste. Iar "nenea", Dan Chisu, a facut pe viu o demonstratie culinara in deschiderea expozitiei. (P.K.R.)

Vinurile spaniole de Jerez au patruns si pe piata romaneasca. Au avut ocazia sa se delecteze pentru prima data cu licoarea spaniola atat persoane publice, precum: Florin Piersic Jr., Crina Matei, Elisabeta Lipa, cat si oameni de afaceri si jurnalisti. Degustarea a inceput cu un vin sec care avea 2 g zahar pe litru si s-a terminat cu unul dulce, de culoarea mahonului, cu o concentratie de zahar de 350 g pe litru. (F.C.)

IN TARA
  • Targ traditional. 8 noiembrie, Lapos, Prahova. Cu ocazia Sfintilor Mihail si Gavriil, in comuna prahoveana Lapos se va organiza un targ cu produse traditionale din zona.
  • Targ de toamna. 1 noiembrie, Hoghiz, Brasov. Ca in fiecare an, comuna Hoghiz din judetul Brasov organizeaza un targ cu produse traditionale din zona. Producatorii vor expune fructe si legume.
  • Femina. 3-5 noiembrie 2006, Baia Mare. La evenimentul organizat de Camera de Comert si Industrie Maramures vor fi expuse de la cosmetice pana la ustensile de bucatarie. (C.C.)

    IN LUME
  • Luna Nationala a Merelor. Septembrie-noiembrie, SUA. Scopul evenimentului este cresterea vanzarilor si educarea oamenilor in ceea ce priveste importanta consumului de mere.
  • Wine for Asia 2006. 2-4 noiembrie, Singapore. Evenimentul doreste sa puna in lumina producatorii de vin si de bauturi alcoolice din Asia. Vor fi prezenti vinificatori din intreaga lume.
  • Triest Expresso Expo. 3-5 noiembrie 2006, Triest, Italia. Orasul unde a luat nastere expresso-ul va gazdui in aceasta perioada un festival dedicat acestei bauturi.
  • ×