x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Alaiul fructelor

Alaiul fructelor

13 Iul 2005   •   00:00

Rezerva de vitamine


Intr-un dialog recent cu un specialist in alimentatia rationala (nu va ganditi la semnificatia de acum 16 ani a sintagmei) am insistat si asupra ofertei alimentare fabuloase de peste vara. "Avem nevoie de cel putin cinci feluri de legume si fructe proaspete in fiecare zi", imi spunea acesta. "Vitaminele din prima sursa sunt garantia unei vieti sanatoase.
Si apoi, e o placere sa descoperi noi modalitati de a pregati mancaruri de sezon! Si de a le impartasi celorlalti!" Fiind in acord cu domnia sa, n-am ezitat sa provoc un… schimb de retete. In special de salate - de fructe, de legume, ori combinate - care mai de care mai apetisante. "Ocupatie" de-a dreptul incantatoare (la schimbul de retete ma refer). Asta pana am ajuns la intrebarea: "Si cum putem sa ne facem o rezerva de vitamine?"
Un posibil raspuns - cel putin in ce priveste fructele de tot felul - este acesta: "Adunati vara in borcane!" Compoturi, dulceturi, siropuri concentrate - zeci de retete, pe care le-am incercat pentru dumneavoastra si pe care vi le propunem fara… rezerve.

×