x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Alimente care ne ajută să scăpăm de grăsimea din talie

Alimente care ne ajută să scăpăm de grăsimea din talie

de Andreea Tiron    |    30 Aug 2023   •   09:15
Alimente care ne ajută să scăpăm de grăsimea din talie

Nu toate alimentele sunt procesate la fel de organismul nostru. În plus, conținutul redus de calorii al unora, aportul de vitamina D al altora, cantitatea mare de apă pe care unele legume o conțin, toate acestea sunt de ajutor când vrem să mai scădem un centimetru din talie, de exemplu.

Potrivit cumvaplace.ro, acest lucru nu înseamnă să ne înfometăm, pentru că orice stres suplimentar pentru organism face mai mult rău decât bine.

Ciuperci

Între beneficiile cele mai importante stă și numărul redus de calorii din ciuperci, mai ales dacă ne uităm la aportul de vitamine, minerale și antioxidanți. Toate tipurile de ciuperci conțin diferite grade de fibre, proteine, vitaminele B și vitamina D.

Broccoli

Broccoli este un aliment bogat în fibre, extrem de benefic pentru majoritatea dintre noi în sprijinirea procesului digestiv, și hrănește bacteriile sănătoase din intestine. În esență, broccoli este o sursă bogată de vitamine multiple și fibre, însă diferitele metode de preparare pot afecta compoziția nutritivă a acestuia. Fără îndoială, însă, broccoli este benefic în dieta majorității.

Fasole neagră

Este considerată o fasole foarte valoroasă – conține antioxidanți, multe proteine, are indice glicemic mic, fibre și minerale precum fier, fosfor, calciu, magneziu, mangan, cupru și zinc. Este delicioasă în salate.

Dovleac

Dovleacul este un deliciu foarte sănătos: sărac în calorii, fără grăsimi saturate ori colesterol. Este foarte bogat în fibre, antioxidanţi, minerale şi vitamine. Conţine foarte mult betacaroten, care îi conferă proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante şi îl face important în prevenirea bolilor cardiovasculare şi a diabetului.

Mazăre

Ceea ce face ca mazărea să fie unică între toate legumele este conținutul ei ridicat de proteine. Consumul de proteine ​​crește nivelul anumitor hormoni din corp, ceea ce duce la reducerea apetitului. Împreună cu fibrele, proteinele încetinesc digestia și induc o stare de sațietate îndelungată.

Ouă

Conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali funcționării organismului, fiind bogate în proteine. La capitolul sațietate, ouăle ating un scor tare bun, fiind unul dintre motivele pentru care ajută la scăderea în greutate. Explicația științifică este aceea că oul conține colină, care duce la reducerea nivelului leptinei, hormonul foamei.

Hering

Heringul este o sursă excelentă de proteine slabe. Pe lângă aceasta, conține mulți alți nutrienți cheie: acizi grași omega-3, vitamina D și seleniu. În magazine îl găsiți și marinat sau afumat și puteți prepara o salată delicioasă.

Brânză de vaci

Cantitatea de proteine ​​conținută în brânza de vaci este ideală pentru vegetarieni, furnizându-le cantitatea necesară de proteine ​​zilnice. Practic, brânza de vaci se formează atunci când cazeina, o proteină din lapte, reacționează cu acidul și se coagulează. Iar cazeina este una dintre proteinele preferate pentru sportivi, fiind o proteină care se digeră greu și eliberează energia încet. 

Iaurt

Încorporează aproape toate substanțele de care corpul are nevoie pentru a funcționa corect: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, complexul de vitamine B, proteine, probiotice. Datorită  proteinelor, care oferă senzația de sațietate, iaurtul contribuie și la reducerea greutății corporale. De asemenea, este un aliment sărac în calorii. Bineînțeles, iaurtul natural, nu cu arome sau alte adaosuri!

Alimente fermentate (murături, kefir)

Alimentele fermentate aduc beneficii importante organismului datorită conținutului mare de bacterii probiotice, esențiale pentru echilibrul florei intestinale. Specialiștii consideră că introducerea lor în alimentație, de preferat în dieta zilnică, are efecte pozitive asupra funcționării întregului organism, inclusiv asupra sistemului imunitar.

×
Subiecte în articol: alimente grasime