x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ambasadoarea

Ambasadoarea

de Veronica Bectas    |    13 Apr 2011   •   22:39
Ambasadoarea
Sursa foto: Tudor Cireş/Jurnalul Naţional

161067-bucate21-30-16.jpgJoi, 7 aprilie a.c., primăvara a renunţat la jocul de-a ploaia şi ne-a însorit spre satisfacţia invitaţilor Excelenţei Sale, doamna ambasador Ayşe Sinirlioglu. Soare şi miros de cireşi înfloriţi afară, căldură şi ambianţă deosebit de plăcută în Ambasada Republicii Turcia. La această recepţie, doamna ambasador şi-a luat rămas bun. Mâine pleacă în Spania, fiind numită ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Turcia la Madrid.

Excelenţa Sa a ţinut să aibă alături o parte dintre cei care au răspuns consecvent şi cu toată dragostea la acţiunile întreprinse de domnia sa pentru a pune în evidenţă bunele relaţii dintre Turcia şi România. Discursul Nunţiului Apostolic în România, E.S. Francisco Javier Lozano, a evidenţiat încă o dată calităţile E.S. Ayşe Sinirlioglu, ambasador al unui popor cu un uriaş tezaur istoric şi cultural. Doamna ambasador are gingăşia unei femei frumoase, care ascunde un diplomat puternic, ferm şi un fin cunoscător al caracterului uman. Doamna Ayşe Sinirlioglu deţine arta de a oferi şi de a scoate în evidenţă căldura sufletească a celor care o înconjoară. Alături de Excelenţa Sa ştirbesc convenienţele, impunându-se prietenia, bucuria şi respectul.  

Printre invitaţii „To Bid Farewell” s-a aflat şi o parte din echipa „gastro” a Jurnalului Naţional, care a participat activ la toate evenimentele ambasadei atunci când gastronomia turcească devenea cel mai fidel aliat al diplomaţiei. Schimburi de reţete şi de tehnici de preparare au putut avea loc între specialiştii turci şi redactorii Jurnalului de bucătărie şi datorită sprijinului Excelenţei Sale, care s-a arătat bucuroasă de a folosi gastronomia ca pe un „coleg ambasador” al poporului turc.

×
Subiecte în articol: culinar