JOCURILE OLIMPICE - CANADA
Alegerea orasului-gazda a Jocurilor Olimpice din 1988 s-a dovedit extrem de inspirata, Comitetul International Olimpic acceptand desfasurarea lor in Muntii Stancosi, la Calgary. In Satul Olimpic, sportivii au mancat, au dormit si au dansat pentru a se elibera de stresul competitiilor. Timp de 16 zile, spatiile Satului Olimpic, puse la dispozitie de Universitatea din Calgary, au fost "un mic Babilon", plin de cafenele, restaurante, sali de teatru si cinematografe.
Sportivii italieni s-au remarcat prin cantitatea de paste aduse de acasa, favor care le-a fost refuzat germanilor, neputand sa vina in bagaje cu celebrii lor carnati. Dar mesele au fost pline cu tot felul de preparate, de la cele specifice regiunii pana la cele internationale, consumandu-se in final 1.500 de tone de mancare. Pe lista de bucate s-au aflat, printre multe altele, 800 de tone de hamburgeri, 260.000 de oua, 72.000 de salate, 750.000 de litri de lapte si 31.000 de litri de inghetata.
MENIU PANTAGRUELIC. La aceasta editie a JO au fost invitati 20 de mari maestri bucatari, pentru a-i impresiona pe participanti cu operele lor gastronomice. Este greu de trecut in revista meniul pantagruelic, pentru care s-au respectat totusi normele de dieta si necesarul de calorii de care are nevoie un sportiv. Astfel, asiaticii s-au delectat cu rulada de peste thailandez sau cu pui "Tikka Char"; americanii - cu friptura de vita, celebrul barbeque, muguri de cactus, piept de pui in crusta de porumb, sud-americanii - cu porc cubanez in sos de papaya, "green chili tamales" cu suc de lamaie si frisca.
CALGARY 1988
|
Editia
a XV-a Nr. participanti 1.634 Tari participante 57 Sportivi romani 11 |
|
Citește pe Antena3.ro PERE CU SIROP DE ARTAR |