x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bogăţie de arome

Bogăţie de arome

de Maria Belu-Burtea    |    07 Ian 2009   •   00:00

Tânăr, jovial şi îndrăgostit de bucătărie, Marius Dinescu ne primeşte azi în "laboratorul" lui, unde ne prepară o "dimineaţă londoneză", un mic-dejun pentru persoane active care au "nevoie de energie încă de dimineaţă". Locul are un spirit aparte, de la muzică până la mâncare, mobilier şi servire. Persoanele care intră în braserie au o experienţă frumoasă şi îşi construiesc o relaţie cu acest loc, în aşa fel încât revin cu plăcere în orice moment al zilei. Locul are o aromă aparte, la propriu.




Meniuri speciale

Care este felul de mâncare preferat al clienţilor? Românii sunt mari iubitori de bucătărie italiană, dar meniul nostru este variat şi se adaptează uşor diferitelor cerinţe ale celor care ne trec pragul. Dar produsele cele mai populare sunt cele care conţin crispy bacon (acesta e mai popular chiar decât mozzarella, care e cunoscută a fi foarte iubită de clienţi).

Ce fel de mâncare vă place cel mai mult să gătiţi? Îmi place bucătăria, deci gătesc orice, dar preferatele mele sunt preparatele pe bază de paste, pentru că şi eu iubesc bucătăria italiană, deoarece necesită un timp mai scurt de preparare. Îmi place, de asemenea, să gătesc raţă confiată care este un deliciu. Dar punctul meu forte sunt sosurile pentru somon şi carne de vită.

Meniurile sunt de fiecare dată aceleaşi sau, după o perioadă, le schimbaţi? Nu, dar de fiecare dată reţetele existente le îmbunătăţesc. Întotdeauna încerc ceva nou, mai adaug sau mai scot ceva, nici nu vă daţi seama cât de savuros devine un preparat dacă îi adaug, de exemplu, Crčme Dijon, care este ingredientul meu preferat! Tot ce prepar conţine ingrediente naturale pe care noi le procurăm zilnic.

Dimineaţă londoneză

Ingrediente: două ouă, 3 felii de bacon prăjite pe grill, în aşa fel încât să devină crocante, 150 g cartofi prăjiţi, ciabatta sau toast un fresh de portocale (sau limonadă / grepfrut) o băutură caldă (cappuccino/ espresso)

Recomandarea bucătarului

Ca mâncarea să iasă gustoasă trebuie folosite ierburi, legume şi fructe proaspete. Dacă ingredientele sunt naturale şi proaspete, atunci avem toate şansele să nu dăm greş.


×
Subiecte în articol: recomandarea saptamanii