Experienta practica l-a ajutat pe Prosper Montagne sa realizeze prima mare enciclopedie gastronomica.
Prosper Montagne este unul dintre cei mai mari bucatari francezi. A ramas in istorie drept creatorul Larousse-ului Gastronomic, in 1938. Dragostea lui pentru gastronomie a venit din familie, Prosper Montagne fiind fiul unui proprietar de hoteluri din Franta. De mic copil a lucrat in bucatariile unor restaurante celebre. Experienta sa l-a recomandat ca in timpul primului razboi mondial sa organizeze bucataria Fortelor Aliate. Apoi, impreuna cu alti doi mari bucatari, Phileas Gilbert si Escoffier, a reformat bucataria frantuzeasca: mai putine detalii, a organizat bucataria mai eficient si a micsorat meniurile restaurantelor. Toate aceste cunostinte au fost cuprinse mai apoi in scrieri despre arta culinara, care au ramas peste vreme ca si carti de referinta. VIITOR. Daca si-ar fi indeplinit visul din tinerete, Montagne ar fi ajuns arhitect. Dar dupa ce tatal sau a cumparat Hotelul "Quatre-Saisons", Montagne si-a schimbat total conceptia despre viitorul lui. A devenit chef al restaurantului, incepand astfel o cariera de succes. Enciclopedia Britannica este de parere ca "dupa Careme, Prosper si Escoffier au avut cel mai mare impact asupra gastronomiei franceze. Primul si-a asigurat locul de onoare in aceasta bransa prin crearea Larousse-ului Gastronomic, enciclopiedia principala a artei culinare franceze".Citește pe Antena3.ro