|
INGREDIENTE:
6 oua
,100 g cascaval
,10 linguri cu faina
,o lingura
cu smantana
,300 g spanac
,100 g unt
,sare
,piper
,doi catei de usturoi
,ulei de masline
,o lamaie
MOD DE PREPARARE
Ouale se bat bine cu smantana, se adauga cascavalul ras si sapte linguri cu faina, amestecand bine, sa nu se formeze cocoloase. Se sareaza, se pipereaza, apoi se pune compozitia la prajit intr-o tigaie intinsa, in ulei de masline incins.
Separat, se topeste untul, se adauga spanacul, putina apa si se lasa sa fiarba. Apoi se adauga faina ramasa si un pahar cu apa, amestecand bine. Se lasa la fiert pana se ingroasa si se potriveste gustul de sare si piper. Se stoarce zeama de la o lamaie, se ia usturoiul, se piseaza si se omogenizeaza in spanac. Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca. Atunci cand s-a racit, se asaza peste omleta, se ruleaza si se preseaza putin, ca sa ia o forma frumoasa.
|
BAUTURA:
Tuica
|
SFAT
Se poate servi cu o lingura cu smantana si cu verdeata.
|
|