|
INGREDIENTE:
FOAIA:
,doua oua
,un pahar cu lapte
,sare
,o ceasca cu faina
UMPLUTURA:
,doua cepe
,un morcov
,500 g carne tocata
,un pahar cu orez
,sare
,50 ml ulei
,o cutie cu porumb
,un ardei gras
,piper
,verdeata
MOD DE PREPARARE
Pentru foaie se amesteca ouale, laptele, sarea, faina si doua linguri cu ulei pana cand incepe sa se omogenizeze. Se procedeaza ca la clatite. Dupa ce le-am copt, se tin la cald.
Pentru umplutura, ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul incins. Dupa ce s-a calit bine, se pun orezul si carnea tocata. Se amesteca bine, dupa care se adauga morcovul ras, ardeiul taiat feliute si porumbul. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca cateva minute.
Cu aceasta compozitie se umplu foile si se ruleaza. Se asaza intr-o tava si se dau la cuptor cu putin ulei, aproximativ 5 minute.
|
BAUTURA:
Negru de Causani
|
SFAT
Deasupra se presara patrunjel verde tocat.
|
|