|
INGREDIENTE:
500 g carne
de berbec
,200 g fasole verde
,o cutie cu mazare
,doi ardei grasi
,doi cartofi
,o radacina de patrunjel verde
,o ceapa
,doua linguri cu bulion
,doua linguri cu unt
,o lingura cu faina
,piper
,sare
,dafin
,cimbru
MOD DE PREPARARE
Carnea de berbec se taie in bucati, se sareaza si se pune la prajit. Cand este aproape prajita, se adauga o lingura cu faina si ceapa curatata si taiata bucati mici. Apoi se asaza intr-o cratita, se adauga bulion, doua-trei pahare cu supa sau apa fierbinte si se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Fasolea, mazarea, cartofii, curatati de coaja si taiati bucati, patrunjelul si ardeii, cuburi, se pun la fiet in apa cu sare. Carnea de berbec se trece intr-o oala mai putin adanca, peste ea adaugandu-se toate legumele. Se pun si doua-trei foi de dafin, cateva boabe de piper si cimbru. Toate se sting cu sosul strecurat de la carnea inabusita si se dau din nou la fiert si apoi, pentru cateva minute, se rumenesc mai bine la cuptor.
|
BAUTURA:
Vin rosu de buturuga
|
SFAT
Se serveste cu mamaliguta
si cu muraturi.
|
|