|
INGREDIENTE:
300 g peste sarat
,250 g telemea
,3-4 rosii
,doua cepe
,o salata verde
,5-6 ridichi
,50 ml ulei
,o legatura de marar
,o legatura
de patrunjel
,50 ml otet
,100 ml lapte
,cimbru
,sare
,piper
,zeama de lamaie
MOD DE PREPARARE
Pestele sarat, de preferat chilca sau hamsii, se pune la desarat cateva ore in apa rece si apoi in lapte. Dupa ce a mai pierdut din sare, se curata, i se taie capul, coada si aripioarele si se eviscereaza. Pregatit astfel, pestele se asaza pe un platou.
Salata verde, spalata si scursa, se taie fideluta si se asaza de jur-imprejurul pestelui. Rosiile spalate se taie felioare, iar ridichiile rondele se asaza apoi peste salata verde.
Se face un sos vinegreta din untdelemn, otet, cimbru, sare, piper, marar si patrunjel tocate marunt. Acest sos se toarna peste legume. Deasupra se asaza branza taiata felii si ceapa taiata rondele.
|
BAUTURA:
Chardonnay
|
SFAT
Dupa preferinta, se poate inlocui otetul cu zeama de lamaie.
|
|