Ingrediente:
4 fileuri de cod, 300 g ciuperci pleurotus, 3 morcovi, doi ardei capia,
un fir de praz, doua rosii, 75 g alune, o salata, marar, faina, sare,
piper, ulei de floarea-soarelui, masline, o lamaie
|
1 Fileurile de cod se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se dau prin faina.
2 Se incinge ulei intr-o cratita, se prajesc fileurile, apoi se scot pe o farfurie.
3 Ardeii capia se curata de seminte, se spala si se taie in felii subtiri. Prazul se curata si se taie in rondele, iar ciupercile se spala si se taie in bucati mici.
4 Morcovii se taie in felii subtiri, iar rosiile se taie in cuburi. Se pune ulei intr-o cratita si, cand s-a incins, se adauga prazul, morcovii si ardeii.
5 Se calesc timp de cinci minute, se pun ciupercile, rosiile, alunele si se lasa sa fiarba zece minute.
6 Se indeparteaza cratita de pe foc, se presara mararul tocat si se amesteca. Legumele se servesc alaturi de fileurile de cod si salata proaspata.
|
Sfat: Se mai pot adauga masline si felii de lamaie.
Bautura: Francusa
|
|