x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cârnaţi făcuţi la bardă şi ruladă afumată cu lemn de cireş, la Simfoniile Toamnei de la Târgu Mureş

Cârnaţi făcuţi la bardă şi ruladă afumată cu lemn de cireş, la Simfoniile Toamnei de la Târgu Mureş

03 Oct 2015   •   15:06
Cârnaţi făcuţi la bardă şi ruladă afumată cu lemn de cireş, la Simfoniile Toamnei de la Târgu Mureş
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Cârnaţii făcuţi la bardă şi rulada de viţel, afumată cu lemn de cireş, se numără printre delicatesele cele mai căutate la Târgul de Artă Meşteşugărească din cadrul Simfoniilor de Toamnă, care au loc în acest sfârşit de săptămână, la Târgu Mureş.

Specialităţile sunt prezentate, într-o expoziţie cu vânzare, de Ionel Rotariu din Rădăuţi, judeţul Suceava, care a declara că toate produsele sale provin de la animale crescute exclusiv cu furaje ecologice.

"Am venit cu produse tradiţionale făcute din carne de porc de Mangaliţa şi din porc normal. Avem o specialitate foarte bună, totul e făcut natural. Avem ferma noastră acasă. Avem o specialitate - o ruladă de viţel foarte bună, făcută din pulpă de viţel. Totul este natural, inclusiv condimente naturale. Viţelul este crescut de noi, cu boabe de-ale noastre, fără îngrăşăminte. Nu se prepară greu, dacă ai produsele tale nu se prepară aşa greu, dar trebuie să ştii cum să le faci. Şi condimentele trebuie să fie naturale, ca să iasă ceva bun. Le afumăm la lemn de fag, cireş, prun, nu se afumă la celule sau altfel. La costiţa de porc se foloseşte alt lemn, de prun, ca să îi dea o savoare mai bună, să nu fie prea greţoasă, la rulada de viţel se foloseşte un lemn de cireş, ca să îi dea o culoare frumoasă şi să fie gustoasă", a spus Rotariu.

El a arătat că printre produsele foarte bine vândute se regăsesc cârnaţii făcuţi din bardă, toba tradiţională de Bucovina.

"Mai avem o tobă tradiţională, cum se face la Bucovina, avem cârnat făcut la bardă din muşchi de porc, îl tocăm la bardă şi este făcut natural, fără maşină de tocat, totul cum se făcea odată, la bardă. La noi la Bucovina se spune cârnat haiducesc, acum, ca să înţeleagă lumea, noi îi spunem tocat la bardă", a precizat Ionel Rotariu.

La Simfoniile Toamnei de la Târgu Mureş participă numeroşi producători de dulceţuri, de produse alimentare şi de vinuri din România şi Republica Moldova.

×