x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Castel dulce

Castel dulce

06 Iul 2005   •   00:00
Castel dulce

INVATATURILE MATUSII
Dragii mei, de cand tot vorbim noi asa, in fiecare saptamana, ati observat ca eu am o multime de nepoti, care mai de care mai dragalasi si mai simpatici!
INVATATURILE MATUSII
Dragii mei, de cand tot vorbim noi asa, in fiecare saptamana, ati observat ca eu am o multime de nepoti, care mai de care mai dragalasi si mai simpatici!
Acum, ca a venit vacanta, toti ghindocii din familie au venit la mine. Problema mancarurilor este cea mai mare. Mamele ma tot baraie la cap: ’Tusa, sa nu ii dai dulce, sa nu le dai aia si aia…! Pana la urma, saracul copil nu mai poate manca nimic. Sa va spun cum le-am pacalit: cum nu aveau copiii voie sa manance dulciuri, trebuia sa gasesc o solutie ca sa le pot da zvapaiatilor ceva… dulce! Ca, vorba aia, marea bucurie a lor este desertul! Eee, voi stiti ca matusa este plina de ghidusii. Am facut o inghetata cu mult lapte, cu frisca, toate naturale.
Copiii au fost incantati. Stateau in jurul frigiderului si intrebau din cinci in cinci minute daca nu cumva este gata. Usa congelatorului s-a deschis de zeci de ori pana cand, in final, am putut scoate inghetata. S-au asezat la masa si au asteptat cu linguritele in mana sa le pun cupele in fata. Parca erau niste soldatei gata de lupta. Mai ales ca arata delicios, cu multa frisca deasupra, era un adevarat castel dulce si racoros. Nu a durat mult si castelul a fost cucerit. Doar cu o lingurita! (Matusa Elvira)

INGHETATA CU LAPTE


  • Ingrediente: un litru lapte, 350 g zahar, 8 oua, esenta de vanilie, o lingura cu amidon, 200 g frisca naturala
  • Preparare: Se desface amidonul cu putin lapte, se adauga zaharul si esenta dorita si se fierbe. Se ia de pe foc si se rastoarna cate putin peste ouale batute intr-un castron. Se pune din nou la foc mic si se amesteca pana se ingroasa si lingura ramane imbracata. Nu se fierbe. Se strecoara prin sita, se lasa sa se raceasca si se pune la inghetat. Se decoreaza cu frisca.
  • ×