INVATATURILE MATUSII
|
Dupa vreo doua ore, masa era pregatita. Primul fel au fost spaghete Genovese si, chiar daca aveau si parmezan, Sergiu l-a adus separat intr-un bol de sticla, pentru ca aceia care nu tin post sa isi poata presara pe deasupra pastelor. Aroma de busuioc si cea de muguri de pin era incantatoare. Al doilea fel: fusilli cu dovlecei. O minunatie! Cubuletele de dovlecei aurii straluceau printre pastele acelea mici. Unde mai pui ca erau ambele feluri ornate frumos cu patrunjel tocat marunt, presarat pe deasupra! S-a vazut ca sunt facute de mana unui cunoscator al bucatariei italiene!
Si apoi desertul. O prajitura delicioasa din care a mancat chiar toata lumea, desi avea si un pic de branza. Tiramisu. Mai servisem eu pe la cofetariile noastre, dar cea facuta de Sergiu nici nu suporta grad de comparatie.
Cina noastra s-a incheiat cu un pahar cu vin rosu adus din Italia. Insa eu am mers la Sergiu si i-am cerut retetele de paste. Si pentru ca sunt matusa lui preferata, am primit si o portie la pachet, ca sa imi aduc aminte si acasa de el. (Matusa Elvira)
.
.
Citește pe Antena3.ro
PASTE
|
ISTORIC. Pastele au fost aduse din China. Din calatoriile sale, Marco Pollo s-a intors, in secolul al XIII-lea, cu o reteta de paste pe care italienii le-au facut celebre in intreaga lume.
FIERBEREA. Pastele proaspete - fettuccine, tagliatelle, lasagna - se vor fierbe timp de 3-5 minute. Pastele subtiri - spaghettini, rotini - se vor fierbe ceva mai mult timp, 6-9 minute, iar cele scurte, dar care sunt ceva mai groase, au nevoie de aproximativ un sfert de ora pentru a fi fierte asa cum trebuie.
SOSUL. Fiecare tip de paste are un sos care i se potriveste. Chiar daca este vorba doar de preferintele culinare ale fiecarui gurmand, sosul este la fel de important ca si gustul. De exemplu, pentru spaghete, cel mai potrivit este sosul ragu - un sos din rosii si pasta de crevete. |