x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciuperci bine ascunse in camara

Ciuperci bine ascunse in camara

17 Ian 2005   •   00:00

Ciupercile pot fi conservate atat in stare proaspata, prin uscare, cat si sub forma preparata, in conserve.

VERONICA GUZUN

NUTRITIV. Corect pastrate, ciupercile pot fi o sursa de vitamine pe timp de iarna
Daca doriti sa le aveti proaspete, ciupercile, indata dupa recoltare, se asaza in ladite sau cosuri, pe 2-3 randuri, daca sunt mari, si pe 5-6 randuri, daca sunt mici. Pe timp uscat, cutiile sau cosurile acestea se acopera cu carpe umede, muschi sau iarba umezita. Ele cer sa li se asigure si o aerisire corespunzatoare.

DESHIDRATARE. Daca ati decis sa le uscati, atunci trebuie sa stiti ca uscarea se poate face in cuptor, la o temperatura de 70-80 grade Celsius. Inainte de uscare ciupercile se oparesc 2-3 minute in apa clocotita cu putina sare. Astfel ele raman fragede chiar si dupa ce le veti scoate din cuptor. Dupa ce s-au uscat, ele se pastreaza in cutii captusite cu pergament sau hartie cerata, se preseaza si se inchid ermetic. Aceste lazi se tin intr-o camara racoroasa, bine aerisita si ferita de lumina. Din ciupercile deshidratate se poate face foarte usor faina, daca sunt pisate. Faina se pastreaza in borcane cu capac insurubat sau in alte vase bine inchise, ferite de umiditate si de mucegai. Din aceasta se prepara supa-crema de ciuperci si alte mancaruri delicioase care incanta familia atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara.

×
Subiecte în articol: gastronomie