x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Combinaţii delicioase

Combinaţii delicioase

de Maria Belu-Burtea    |    02 Iul 2008   •   00:00

În vreme ce ne pregătea un meniu specific restaurantului, Mioara Bină, bucătar-şef, şi-a făcut puţin timp să ne împărtăşească şi nouă cîte ceva din tainele bucătăriei spaniole.



În vreme ce ne pregătea un meniu specific restaurantului, Mioara Bină, bucătar-şef, şi-a făcut puţin timp să ne împărtăşească şi nouă cîte ceva din tainele bucătăriei spaniole.

Care sînt cele mai utilizate ingrediente în bucătăria spaniolă? Multă verdeaţă, sos picant de soia, ardei iute şi numai ulei de măsline. Toate ingredientele pe care le utilizăm sînt naturale şi proaspete, nu folosim vegeta sau remixuri de condimente. Bucătăria spaniolă este foarte picantă, dar noi preparăm mîncarea în funcţie de ceea ce doresc clienţii. Unii vor mai picant, iar alţii mai puţin picant.

Consumatorii români  trebuie "convinşi" să mănînce preparate spaniole, ori ei sînt deja cunoscători ai acestei bucătării? Şi, spuneţi-ne, vă rugăm, care este meniul preferat al clientului român? Avem clienţi fideli, care-şi fac rezervare din timp, ca să mănînce la noi preparate spaniole, deci ei nu trebuie "convinşi". Meniul lor preferat este compus din supă rece andaluză, paella de marisco (paella cu fructe de mare) şi tortul casei, pregătite în cea mai bună tradiţie valenciană. Mîncare tipic spaniolă. Picantă şi foarte consistentă.

Aveţi în meniul dvs. un fel de mîncare care combină bucătăria românească cu cea spaniolă? Nu putem vorbi despre combinaţii între cele două bucătării, dar Fajitas, care este un preparat din piept de pui cu ardei gras de trei culori, morcov, ceapă, ardei iute, usturoi şi sos de soia, se găteşte la fel cu fileul din piept de pui cu ardei şi cu ulei. După mine, aceste reţete de mîncare se aseamănă foarte bine.

Gazpacho andalus

Supă rece andaluză
Ingrediente: 150 g de castraveţi, 250 g de roşii, 10 g ulei de măsline, sare

Preparare: Se spală bine legumele şi se pun într-un blender. Se amestecă pînă se omogenizează şi se adaugă sarea. Supa se serveşte rece cu ceapă tocată, ardei gras tăiat mărunt, cubuleţe de şuncă, ou fiert tăiat fin şi crutoane.

×
Subiecte în articol: recomandarea saptamanii