x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Concurs - Ciorba de peste

Concurs - Ciorba de peste

de Veronica Guzun    |    03 Oct 2005   •   00:00

Reprezentanti ai Romaniei, Bulgariei si Serbiei-Muntenegru s-au intalnit in satul Samorinovat pentru un concurs de ciorba de peste. La cea de-a doua editie a competitiei "Ciorba de peste 2005", desfasurata acum cateva zile in satul romanesc Samarinovat, Negotin, regiunea Timoc, au participat 13 concurenti, anunta site-ul rgnpress.ro. Cea care a plecat cu premiul mare acasa a fost o bucatareasa de la gradinita din satul romanesc Bregovo, din Bulgaria.

Preparatul Stevei Dimitrascov a fost o ciorba alba de peste care nu continea boia de ardei. Concursul a fost organizat de membrii Consiliului de organizare Samarinovat. Scopul manifastarii a fost de a aduce cat mai multa viata in localitate.

De mentionat este faptul ca Samarinovat este satul in care a fost activat Consiliul Initiator de formare a federatiei Romanilor din Serbia, in 2004. Un oaspete aparte a fost doctorul de chirurgie plastica din Craiova, dl Horia Parvanescu, care a venit in Negotin la intrunirea sarbilor, romanilor si bulgarilor specialisti in chirurgie, anunta Federatia Romanilor din Serbia, citata de agentia Romanian Global News.

Acesta s-a declarat un pescar infocat, dar si un bucatar pasionat in primul rand de specialitati din peste.

×
Subiecte în articol: gastronomie