x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum să NU se taie maioneza

Sfaturi în bucătărie. Cum să NU se taie maioneza

de Redacția Jurnalul    |    16 Iun 2024   •   06:00
Sfaturi în bucătărie. Cum să NU se taie maioneza

Maioneza de casă este alcătuită din mai multe alimente proaspete iar provocarea este să nu se taie în timp ce o prepari.

Aceasta conține ulei, ou, suc de lămâie, muștar Dijon și sare. Este relativ simplu și rapid de făcut dacă folosești un mixer sau un blender. Dacă nu ai niciunul dintre acestea poți folosi un tel de mână. 

În primul rând trebuie să știi că maionea se taie pentru că adaugi prea mult ulei în același timp, Acesta trebuie turnat în fir subțire, pe măsură ce se amestecă emulsia. 

Totodată, maioneza se poate tăia dacă schimbi direcția în care amesteci. 

Trerbuie ca raportul dintre ulei și gălbenuș de ou să fie 1/2 până la o cană de ulei, plus o lingură de zeamă de lămâie. 

Dacă folosești oțet în loc de lămâie, alege oțet de vin alb. 

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Scoate ouăle din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte.

Cum repari maioneza tăiată

Dacă maioneza se taie o poți repara adăugând un gălbenuș de ouă. Se bate înainte apoi se adaugă câte puțin în tim ce emulsia se amestecă până când este din nou netedă.

O altă variantă este să adaugi o lingură de apă fierbinte și să amesteci până când emulsia se îmbunătățește.  

De asemenea, poți să aștepți până când se separă apa și uleiul . Cu o lingură culegi apoi tot uleiul și îl pui din nou, mixând până când se încorporează.

Și adăugarea de muștar este o soluție eficientă. Pune o linguriță de muștar și una de zeamă de lămâie pentru fiecare 3 gălbenușuri de ouă folosite. Amestecă cu o lingură de lemn până când maioneza își recapătă consistența.

În final, dacă nimic nu funcționează, prepară altă maioneză în care o adaugi înccet pe cea tăiată. 

Dacă maioneza este prea groasă, o poți subția adăugând o lingură de smântână pentru frișcă, în timp ce amesteci..

La ce trebuie să fii atent

Dacă folosești ulei de măsline, cel extravirgin are un gust prea puternic și nu are o capacitatea prea bun ăde mixare. Așa că mai bine adaugi ulei de măsline virgin sau îl amesteci într-un raport de 1:1 cu ulei de floarea-soarelui ori alt tip de ulei vegetal. Uleiurile de arahide, canola sau porumb sunt alegeri bune. 

Dacă vrei să adaugi condimente, precum usturoi, piper, ardei iute în orice formă, fă acest lucru după ce ai adăugat tot uleiul și ai terminat de preparat maioneza, potrivit hellotaste.ro.

×
Subiecte în articol: bucătărie maioneza