x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum pregatim pastele? Cu toții folosim metoda greșită de fierbere

Cum pregatim pastele? Cu toții folosim metoda greșită de fierbere

18 Sep 2015   •   19:28
Cum pregatim pastele? Cu toții folosim metoda greșită de fierbere

Italienii se mândresc cu felul în care gătesc, iar noi le dăm dreptate. Unul din cele mai populare feluri de mâncare din bucătăria lor tradițională sunt pastele, pentru că sunt gustoase, versatile și ușor de preparat.

Metoda clasică de a găti paste este cunoscută de oricine: într-o oală adâncă, puneți apă la fiert și adăugați puțină sare. O dată ce apa a început să clocotească se pun pastele, astfel încât să fie acoperite de apă. Se amestecă pentru ca spaghetele să nu se lipească.

Totuși, există o metodă mult mai bună, potrivit www.healthyfoodhouse.com. Grație acestei soluții, mâncarea va fi gata mai repede și lichidul rezultat în urma fierberii pastelor va putea fi folosit pentru sosuri.
1. Utilizați o tigaie.
2. Puneți în tigaie pastele/spaghetti, dar nu adăugați apa.
3. Turnați un litru de apă rece peste paste. Datorită apei reci spaghetele nu se vor mai lipi între ele. Apa va începe să fiarbă imediat datorită faptului că recipientul nu este adânc.

Pastele se gătesc eficient, iar apa în care acestea vor fierbe va putea fi folosită la sosuri sau alte feluri de mâncare. În plus, veți economisi energie și timp.

×