x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar DELICATESE - Moduri de a prepara coada de vită

DELICATESE - Moduri de a prepara coada de vită

07 Oct 2008   •   00:00
DELICATESE - Moduri de a prepara coada de vită

Coada de vită este tare, grasă şi plină de oase, însă este o delicatesă dacă este fiartă la foc mic, pentru a face din ea o supă sau o tocăniţă.



Coada de vită este tare, grasă şi plină de oase, însă este o delicatesă dacă este fiartă la foc mic, pentru a face din ea o supă sau o tocăniţă.

Supa din coadă de vită se prepară în toate regiunile Chinei. Aici, amatorii de plăceri culinare mai deosebite o apreciază pentru faptul că este puţin lipicioasă şi are un gust foarte puternic. În provincia Sichuan, supa se prepară astfel: coada de vită se taie în bucăţi şi se pune la fiert în apă, la foc mic, cu puţin oţet din orez, se aromatizează cu ghimbir şi boa­­be de piper. La masă, carnea suculentă se desprinde de pe oase cu beţişoarele şi se mănâncă cu un sos de ardei, zea­ma fiind sorbită direct din bol.

Coada de vită este apreciată şi în Caraibe, unde din ea se prepară o tocăniţă foarte consistentă. În Jamaica, coada se fierbe la foc mic, cu usturoi, câ­te­va roşii, puţin cimbru şi fasole lima.

O specialitate cubaneză foarte picantă, care se serveşte cu pătlagină prăjită, se nu­meş­­te rabo encindidio – "coadă în foc". Secretul reuşitei este ca mâncarea să fie preparată cu o zi înainte, pentru ca, după câteva ore la frigider, să se poată îndepărta de la suprafaţă stratul gros de grăsime. În genere, mâncărurile cu carne grasă sunt mai gustoase a doua zi după gătire.

×
Subiecte în articol: gastronomie