RETETE CU ADRESA
Smochinele sunt originare din Asia Mica si au fost considerate ingrediente principale in dieta multor popoare din Antichitate.
Dovezi cu privire la vechimea prezentei smochinelor in hrana oamenilor gasim atat in paginile Bibliei, cat si in diferite scrieri babiloniene ori in legendele antice. Una dintre ele spune ca smochinele au fost daruite oamenilor de zeita greaca Demetra. In toate tarile din sud-vestul Asiei, ca si in Egipt, in Grecia si in Imperiul Roman, fructele acestea erau considerate sacre. SANATATE. Din considerente religioase, egiptenii obisnuiau sa tina posturi in anumite perioade ale anului, iar smochinele, avand proprietati curative, indeplineau o conditie esentiala pentru dieta lor: erau usor asimilate de organism. Unde mai pui ca erau si delicioase! Aceste fructe sunt bogate in calciu, fier, fosfor si potasiu, iar vitaminele C si B sunt prezente in cantitati semnificative. Smochinele nu duc lipsa nici de fibre, asa incat sunt foarte indicate in cazul unei diete de slabit. Dintre toate fructele, smochinele au cea mai mare cantitate de minerale. In stare proaspata, sunt foarte potrivite in salatele de fructe, in care se poate adauga vin alb demisec, sau in compot, caruia ii confera o aroma deosebita.
SMOCHINE CU PARMEZAN
TARTA CU SMOCHINE
Citește pe Antena3.ro