De curand, site-ul www.just-food.com a anuntat ca oamenii de stiinta din Statele Unite ale Americii au gasit o metoda noua de a detecta toxinele care rezista la temperaturi inalte in alimente cum ar fi: sunca, laptele, ouale.
Metoda aceasta se bazeaza pe identificarea toxinelor cu ajutorul unor substante chimice. A fost descoperita de Marjorie Medina, o chimista a centrului de cercetare Wyndmoor, din Pennsylvania. Ea a elaborat un biosezor care furnizeaza informatii despre activitatile biologice ale toxinelor. Noutatea consta in faptul ca ea a demonstrat ca bacteriile din alimente produc toxine atunci cand sunt prea incarcate. Un astfel de mediu favorizeaza rezistenta la antibiotice. In general, toxinele din alimente se distrug doar prin fierbere. Marjorie Medina a declarat ca metoda sa este inca in pro-iect si ca centrul din Pennsylvania foloseste tehnologii avansate pentru a detecta in mancare reziduuri, dintre care cele mai daunatoare sunt pesticidele. (Veronica Guzun)
Citește pe Antena3.ro