x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Distracţie şi... "clătite încâlcite"

Distracţie şi... "clătite încâlcite"

de Maria Belu-Burtea    |    06 Aug 2009   •   00:00
Distracţie şi... "clătite încâlcite"

Vremea deosebit de frumoasă de la sfârşitul lunii iulie, muzica de calitate, concursurile şi clătitele gustoase (să te lingi pe degete, nu alta!) au fost câteva dintre atuurile Festivalului Clătitelor. Ajuns deja la a IX-a ediţie, Festivalul "Clătitelor încâlcite" (sub acest slogan s-a desfăşurat în acest an) a adunat peste 5.000 de turişti în staţiunea arădeană Moneasa. "Am ales mottoul «Clătite încâlcite» deoarece am preluat de la fiecare din ediţiile anterioare câte o idee", a declarat Zoltan Lovas, directorul festivalului.



Trebuie menţionat că la ediţia de anul trecut s-au preparat 16.000 de clătite, în acest an au fost făcute 20.000, cu diferite umpluturi, precum brânză dulce, magiun, ciocolată etc. "Am reuşit să stabilim un nou record. Dacă anul trecut am făcut 16.000 de clătite, anul acesta am preparat 20.000, cu diferite umpluturi. Au fost mai multe standuri, mai mulţi participanţi, iar noi deja ne gândim la organizarea ediţiei următoare", a mai spus actorul Zoltan Lovas. Secretul unei clătite pufoase este apa minerală sau sifonul ca ingredient, au spus specialiştii, care au preparat delicioasele dulciuri. Orice turist sau localnic aflat în zona în care s-a desfăşurat festivalul a putut să-şi cumpere clătite la preţul de 2,5 lei bucata sau să-şi procure un cupon cu 5 lei pe baza căruia şi-a putut achiziţiona patru clătite, a participat la tombolă, dar şi la spectacolele ce au avut loc la Teatrul de Vară.

Concursuri

Dar nu au fost doar clătitele atracţiile festivalului. După deschiderea oficială ce a avut loc sâmbătă în faţa Hotelului Parc, s-a dat startul la prepararea clătitelor, la concursuri pentru turişti şi la parada fetelor care au participat la concursul de frumuseţe Miss Arad 2009. Premiul de "Miss Clătită" i-a fost decernat frumoasei arădence Ioana Apostu. La Teatrul de Vară a concertat Von Meoster, iar trupa X-Style a dansat şi a realizat şi o paradă a clătitelor flambate. Prima seară a festivalului s-a încheiat cu un recital de excepţie al formaţiei Pacifica. Ziua de duminică a început tot cu clătite pregătite de agenţii economici, şi-au dat măsura talentului şi primăriile din Ineu, Felanc etc., dar şi Primăria municipiului Arad, ce a avut o prestaţie deosebită încă de la prima ediţie. În acest an a avut loc şi o premieră: crosul montan al clătitelor, ce a atras mulţi participanţi, iar câştigătorii au obţinut premii consistente. Şi duminică seară, scena Teatrului de Vară a fost plină până la refuz. Spectatorii l-au aplaudat pe artistul Benone Sinulescu, dar şi pe soliştii vocali şi dansatorii ansamblurilor Şiriana şi Rapsodia.

"Festivalul clătitelor... este cel mai tare festival estival din judeţul Arad. În acest an am făcut un pas înainte; au fost mult mai multe standuri decât în ediţiile precedente, deci mult mai multe clătite, multă voie bună şi concursuri pe cinste. Vă aşteptăm cu drag la ediţia aniversară, unde vă vor întâmpina mii de clătite şi, desigur, multe alte surprize", a declarat la încheierea evenimentului actorul Zoltan Lovas, directorul festivalului.

"Festivalul clătitelor este cel mai tare festival din judeţul Arad."

Zoltan Lovas

×