x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Evenimente: Bucate alese

Evenimente: Bucate alese

02 Feb 2011   •   17:07
Evenimente: Bucate alese

Cel mai mare coş cu brânză de burduf şi cel mai mare burduf din piele de oi umplut cu brânză  au fost aduse la târgul organizat în Parcul ASAS, din Bucureşti. „Noi ne-am atestat produsele că avem vechime, aici la noi în comuna Bran încă din mai umplem pielea de oi cu brânza de burduf. Bătrânii numai aşa făceau, e mai multă muncă, dar şi gustul e altul. Ca să pregăteşti pielea îţi trebuie cel puţin 15-20 zile, dar merită. Minimum 10 zile stă pielea de oi la înăbuşit, aşa spunem noi, ca să cadă lâna singură, apoi smulgem firele de lână, o sărăm, o opărim şi o radem până rămâne o membrană. Vă invităm la cel mai mare burduf pe care l-am adus la Agronomie, a ieşit bine croit burduful, au intrat peste 40 kg de burduf. Şi din caşul de astă-vară, ce a stat la dospit, frământat, aşa cum spune reţeta burdufului, l-am umplut de prin septembrie, iar acum l-am adus la vânzare”, a precizat Dorin Tişcă, oier din Bran. Pe lângă delicioasa brânză, bucureştenii şi-au mai putut cumpăra de la târg prăjituri maramureşene, dar şi multe alte delicatese precum cârnaţi, legume şi fructe, suc de mere, pâine de casă făcută în ţest etc. (M.B.)

 

În ţară
4-6 februarie 2011. Festivalul Internaţional Pomana Porcului. Băile Balvanyoş, Covasna. Evenimentul organizat de ANTREC este la cea de-a VI-a ediţie.
10-13 februarie. Valentine Gifts. Bucureşti. La Romexpo va fi organizat un târg de Ziua Îndrăgostiţilor, în care fiecare vizitator va găsi cadoul potrivit pentru persoana dragă.
10-14 februarie. Expo Wedding. Braşov. La Macro Mall se organizează cel mai mare eveniment din industria organizării de nunţi din România.

 

În lume
2-4 februarie. InterAgro 2011. Kiev, Ucraina. Este cea de-a şaptea ediţie a expoziţiei internaţionale. Vor fi expuse cele mai importante produse agricole.
3 februarie. Festivalul vinului. Miami, Florida. La eveniment vor fi prezenţi peste 100 de producători de vin din toate zonele vini-viticole ale Italiei.
4-5 februarie. Festivalul vinului şi al ciocolatei. Enumclaw, Washington. Cei prezenţi se vor bucura de vinuri fine şi sortimente de ciocolată care mai de care mai delicioasă. (C.D.)

×
Subiecte în articol: culinar agenda gurmanda