x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Evenimente: Capitala vinului

Evenimente: Capitala vinului

06 Apr 2011   •   17:55
Evenimente: Capitala vinului

160005-bucate21-30-21.jpgCea de-a VIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST se va desfăşura în perioada  15-17 aprilie, în Timişoara, la Centrul Regional de Afaceri din oraş. În cadrul unei întâlniri organizate joi, 31 martie,  la Restaurantul La Nostalgia, din Bucureşti, cu jurnalişti şi pasionaţii de vin şi artă culinară, Lucia Pârvu, director  VINVEST, a vorbit despre târgul de vinuri ce va avea loc în oraşul de pe Bega şi despre noutăţile acestei ediţii a evenimentului. Am aflat că în cadrul salonului de vinuri se vor regăsi, pe lângă marii producători de vinuri din România, precum Cotnari, Jidvei, Cramele Recaş, Domeniile Tohani, Vincom Vrancea, Domeniile Sâmbureşti etc., şi firme de analiză şi consultanţă, agenţii de agroturism, organizaţii şi asociaţii de profil.

Şi nu în ultimul rând vor mai fi prezenţi la eveniment maestrul în arta culinară Antonio Passarelli şi poetul Mircea Dinescu, care vor prepara meniuri speciale ce vor fi asortate cu vinurile prezente la VINVEST de renumiţi degustători şi somelieri. De asemenea, ca noutăţi ale ediţiei amintim manifestarea organizată împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Timiş, Internaţional Wine Brokerage Event, precum şi Expoziţia CODE2WINE, organizată împreună cu Institutul Multimedia Româno-Elveţian. Expoziţia va cuprinde produse ce conţin coduri 2D – cea mai nouă metodă marketing în promovarea vinului, a produselor vitivinicole, dar şi a publicaţiilor de agricultură şi vin din Europa. (M.B.)

În ţară
8-10 aprilie. Târgul de bunătăţi. Câmpina, judeţul Prahova. Vor fi prezenţi peste 40 de producători tradiţionali, care fac produse „ca la mama acasă” şi meşteşugari iscusiţi.

8 aprilie. Degustare de vinuri şi foie gras. Bucureşti. În wine-barul 1000 de Chipuri, vinul.ro organizează o degustare de vinuri dulci, în asociere cu foie gras.

În lume
7-11 aprilie. Vinitaly. Verona. Ita­lia. Este o expoziţie interna­ţio­na­lă de vinuri în care vor fi prezentate şi degustate cele mai noi sortimente.

8-10 aprilie. Festivalul căpşunei. Ponchatoula, Louisiana. La cea de-a 40-a ediţie a festivalului sunt aşteptaţi peste 300.000 de invitaţi care să deguste preparate cu căpşune.

8-10 aprilie. Festival de băuturi şi mâncare. Canada. La cea de-a şasea ediţie vor fi expuse diverse sortimente de vinuri internaţionale, bere şi preparate culinare.

9 aprilie. Ritm şi Vin. San Diego, California. La eveniment se vor prezenta vinuri internaţionale, băuturi spirtoase, dar şi cele mai bune restaurante din nordul Californiei. (C.D.)

×
Subiecte în articol: culinar agenda gurmanda