Mod de preparare:
1 Carnea de pui se toacă, se amestecă bine cu ceapa albă tocată, doi căţei de usturoi pisaţi, sare şi piper.
2 Se adaugă pesmetul, smântâna, migdalele tocate, pătrunjel şi orezul fiert. Se amestecă, se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se unge cu ulei şi se toarnă compoziţia.
3 Se nivelează, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până devine aurie şi s-a închegat compoziţia. Se lasă să se răcească în tavă apoi se taie felii potrivit de groase şi se aşază pe o farfurie. Jumătate din morcovi şi dovlecei se curăţă, se spală şi se taie mărunt.
4 Se încinge ulei într-o cratiţă, se călesc legumele cinci minute, apoi se adaugă roşiile rase, sare, piper, puţină apă şi se fierb până se îngroaşă.
5 Restul legumelor se taie bastonaşe, se fierb cinci minute în apă cu sare, apoi se servesc alături de feliile de carne şi sosul cald.
Sfat: Legumele şi carnea se mai pot servi cu un sos din smântână, muştar, usturoi şi ceapă verde.
Băutura: Pinot Noir
Citește pe Antena3.ro