x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Festival - Cinste berii

Festival - Cinste berii

21 Mar 2005   •   00:00

Primele doua zile ale lunii aprilie aduc la Helsinki, Finlanda sarbatoarea berii. Acest eveniment da tonul distractiei si laudelor aduse berii in acesta tara scandinava.

  • de CRISTINA ANDREEA CATANA
  • GASTRONOMIE
  • Cei care vor participa la acest eveniment vor avea parte de voie-buna, dar vor putea si sa cumpere bere la preturi modice. Serile festivalului sunt dedicate in intregime vanzarilor, motiv pentru care cei mai mari producatori si patroni de restaurante se bat pentru a obtine invitatii la targ.

    Cum o halba de bere, nu merge fara muzica buna, organizatorii au adus cele mai in voga formatii finlandeze sa concerteze pe mini-scena amenajata in centrul locului unde este organizat festivalul. De cealalta parte, producatorii au mari emotii pentru ca cei mai buni cunoscatori intr-ale berii sunt prezenti aici pentru a premia calitatea. Competita este deschisa tuturor celor care au amenajat un stand cu vanzare.

    CELEBRARE. Fiecare editie a festivalului are o tema aparte. In acest an, sunt puse in lumina tarile din jurul Marii Baltice: Rusia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Germania, Danemarca, Suedia si Finlanda. Tema de anul acesta a fost inspirata de reputatia de "Regina a Tarilor Baltice" data gazdei.

    ×
    Subiecte în articol: gastronomie