x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Festivalul deserturilor - Vizitatorii au putut cumpara dulciuri si jucarii

Festivalul deserturilor - Vizitatorii au putut cumpara dulciuri si jucarii

de Veronica Guzun    |    Cristina Andreea Catana    |    29 Mai 2006   •   00:00
Festivalul deserturilor - Vizitatorii au putut cumpara dulciuri si jucarii

In acest sfarsit de saptamana, copiii si-au luat parintii de mana si i-au dus la Festivalul Inghetatei si Ciocolatei, organizat cu ocazia zilei copilului.

"Cu frisca, cu lapte, cu inghetata, fistic, /Mi-e draga din vremea cand eram cu mult mai mic/ Si ziua si noaptea daca o vad ma topesc/ O ingetata e tot ce imi doresc" - acestea sunt cateva versuri din Imnul Inghetatei pe care il stiu toti cei care nu au ratat nici una din editiile precedente ale Festivalului Inghetatei si Ciocolatei. Gandit ca un eveniment dedicat copiilor in special si familiei in general, festivalul are printre expozanti si o farmacie, o firma de calculatoare, una de artizanat etc. Astfel, din 24 de standuri doar sase sunt cu inghetata si trei cu ciocolata. Daca deserturile reci expuse au fost produse in Romania, ciocolata a fost in totalitate de import.

ATMOSFERA. Copiii au facut turul salii. Multi dintre ei s-au oprit la cozile standurilor cu inghetata, altii s-au asezat pe scaun pentru a fi pictati pe fata, iar cei mai isteti s-au inscris la concursuri. Cel mai interesant concurs a fost "Ghiceste Ingredientul", la care copii legati la ochi au gustat din diverse sortimente de inghetata si au numit ingredientele din care este facuta (fistic, zmeura, ciocolata, vanilie). "Traditionalul concurs «Cine mananca cel mai repede o inghetata» a fost scos din program, pentru ca parintilor le-a fost frica sa nu se imbolnaveasca participantii", ne-a explicat Carmen Popa, organizator.

PRETURI. Ca si la celelalte patru editii ale festivalului, copiii au putut degusta produsele expuse. Pentru ciocolata, preturile au fost destul de mari, ajungand si la 50 RON. Producatorii de inghetata au facut reduceri, motiv pentru care la toate standurile se formasera cozi impresionante. Pentru 1 leu nou, copiii puteau gusta din desertul rece. Oferta de arome a fost foarte mare, de la obisnuita vanilie pana la tiramisu si strataciella.

×
Subiecte în articol: gastronomie