Pe rafturile cu fructele exotice din marile magazine pot fi intalnite si fructe de cactus. Pentru a sti cum sa le preparam, trebuie sa rasfoim cartile de bucate mexicane.
Nopales este un soi de cactus comestibil. Frunzele si fructele lui sunt un ingredient important in multe retete din bucataria traditionala latino-americana. Pentru a pregati un Nopales nu trebuie sa fii foarte priceput in ale bucatariei, este suficient sa cunosti calitatile acestei plante.
CROCANT
|
Daca fructele de cactus se folosesc de obicei in de-serturi, frunzele pot fi un ingredient important in preparatele traditionale mexicane, usor picante. Frunzele sunt ovale si au o textura crocanta. Gustul lor se aseamana mult cu cel de fasole verde, asparagus sau ardei gras. Frunzele de cactus Nopales contin betacaroten, fier, vitaminele A, B, C si calciu. Ele pot fi consumate crude sau tratate termic. Aceasta planta nu are nevoie decat de cateva minute sa stea la abur pentru a se inmuia un pic. Frunzele trebuie sa isi pastreze textura crocanta, acesta fiind secretul lor. Prajite putin in unt, se pot adauga in omlete sau in salate. Mexica-nii insa au doua metode preferate de a pregati cactusul: fie il perpelesc la gratar, fie il prepara in combinatie cu rosii, ardei iute si porumb.
|