x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Gastronomia "zîmbetului" la ceasul provocărilor

0
Autor: Simona Chiriac 16 Iul 2008 - 00:00

"Thai Cooking Class": Timp de trei zile, în perioada 23-25 iunie, folosind ingrediente exotice, în combinaţii inedite şi surprinzătoare, bucătarii români au reuşit să recreeze gusturi thailandeze, în inima României, urmînd un curs special de gastronomie

Bucătari din 15 restaurante importante din România au avut şansa de a descoperi o altă lume gastronomică, mai puţin cunoscută românilor: bucătăria Thai. Timp de trei zile, în perioada 23-25 iunie, folosind ingrediente exotice, în combinaţii inedite şi surprinzătoare, bucătarii români au reuşit să recreeze gusturi thailandeze, în inima României, urmînd un curs special de gastronomie. Evenimentul, care a purtat  numele "Thai Cooking Class", a fost susţinut de Ambasada Thailandei la Bucureşti, Autoritatea Turistică a Thailandei şi THR (Tourism, Hotel & Restaurant Consulting Group). Principalul scop al organizatorilor a fost promovarea Thailandei din punct de vedere turistic, tocmai prin ceea ce are atractiv şi inedit: bucătăria exotică, aromată, dar în acelaşi timp echilibrată şi sănătoasă. "Bucătăria este o parte a culturii thailandeze, este partea gustoasă, dacă am putea spune aşa, iar pentru că oamenii au o plăcere deosebită pentru a mînca sănătos şi gustos, ea poate fi şi un ambasador foarte bun pentru Thailanda." (Dominic Vîrtosu – PR & Marketing Assistant Autoritatea de Turism a Thailandei).

 

Invitaţie… aromată

Cursul a presupus pregătirea a unsprezece preparate tradiţionale, sub îndrumarea profesoarelor de gastronomie thailandeză Chayanit Prampate şi Ubon Deesawat. Toate reţetele pot fi pregătite cu ingrediente achiziţionate din România. "Am făcut o selecţie a reţetelor, astfel încît bucătarii să le poată învăţa uşor, folosind ingrediente aflate la îndemînă. Nu este bine ca reţetele să fie modificate. În primul rînd, mîncărurile şi-ar schimba gustul şi, în al doilea rînd, oamenii care au sperat să regăsească aroma unui anumit preparat thailandez ar fi dezamăgiţi. Important este ca românii să fie familiarizaţi cu acest fel de a găti şi sperăm ca bucătarii prezenţi la curs să includă în meniul restaurantelor astfel de preparate", ne-a mărturisit Bogdan Gligor, PR & Marketing representative Autoritatea de Turism a Thailandei.

Cele trei zile dedicate bucătăriei thailandeze s-au încheiat cu un concurs la care au participat toţi bucătarii români, competiţie care a avut două componente: pregătirea unui preparat thailandez şi realizarea unor ornamente din legume. După ce toate preparatele au fost analizate, admirate şi, în cele din urmă, gustate, juriul (din care a făcut parte şi Excelenţa Sa Rushda Thavaravej, ambasadorul Thailandei la Bucureşti) a decis cîştigătorul. Paul Ciprian Stancu a obţinut, în afară de o experienţă culinară unică, şi premiul special oferit de Autoritatea Turistică a Thailandei: o excursie de 7 nopţi în "Ţara Zîmbetului", în două dintre cele mai reprezentative locaţii – Bangkok şi Pattaya.


"Thailanda se poate promova foarte uşor prin virtuţile sale culinare, fiind de altfel una dintre cele şase bucătării clasice"
Bogdan Gligor ,Autoritatea Turistică a Thailandei


Cîştigătorul

"Sigur că am avut emoţii! A fost prima dată în cariera mea cînd am pregătit ceva atît de exotic…" Paul Ciprian Stancu, tînărul bucătar care a cîştigat dreptul de a petrece un sejur în Thailanda (şi şansa de a se iniţia la faţa locului în tainele gastronomiei thai), este de părere că "românii ar putea să asimileze gusturile thai dacă noi, bucătarii, vom introduce în meniuri ceea ce am învăţat aici". Întîmplător (sau nu), chiar în zilele în care avea loc "Thai Cooking Class" Paul a împlinit 24 de ani. Aşa că premiul e un cadou superb pentru el.

Citeşte mai multe despre:   reporter in tigaie,   thailandei

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

11 concurenți se luptă în finala iUmor, sezonul 8

11 concurenți se luptă în finala iUmor, sezonul 8
Galerie Foto Zece concurenți desemnați câștigătorii fiecărei ediții din cel de-al optulea sezon iUmor și câștigătorul semfinalei se vor lupta sâmbăta aceasta, de la ora 20.00, la Antena 1, în marea finală iUmor!...

Mircea Lucescu este „Il Luce”, din 6 iunie, la TVR 1

Mircea Lucescu este „Il Luce”, din 6 iunie, la TVR 1
Galerie Foto Seria documentară realizată de cunoscutul comentator și realizator tv Dumitru Graur, ce urmărește cariera și viața marelui antrenor român, va putea fi urmărită timp de opt săptămâni, în fiecare sâmbătă...

Actorul Cosmin Seleși lansează o campanie de susținere a brandurilor românești intitulată #influencerpentruRomania

Actorul Cosmin Seleși lansează o campanie de susținere a brandurilor românești intitulată #influencerpentruRomania
Fiecare român este un influencer, iar actorul și prezentatorul de televiziune, Cosmin Seleși, vrea să folosească această calitate pentru a susține brandurile autohtone. Într-o campanie lansată astăzi, pe...

Cel mai mare operator de turism din lume ar urma să reia zborurile din 17 iunie

Cel mai mare operator de turism din lume ar urma să reia zborurile din 17 iunie
Grupul german TUI, cel mai mare operator de turism din lume, intenționează să reia zborurile către destinațiile de vacanță din această vară începând cu 17 iunie, când Germania are programată ridicarea...

UPDATE Prințul Joachim și-a cerut scuze publice pentru participarea la o petrecere în Spania

UPDATE Prințul Joachim și-a cerut scuze publice pentru participarea la o petrecere în Spania
Prinţul Joachim al Belgiei, diagnosticat cu COVID-19 după ce a participat la o petrecere într-un oraș carantinat din Spania, și-a cerut scuze publice, transmite people.com. "Vreau să vă cer iertare pentru faptu...

100 de sfaturi utile pentru amenajarea locuinței, atunci când ai un animal de companie

100 de sfaturi utile pentru amenajarea locuinței, atunci când ai un animal de companie
Nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni faptul că mulți dintre noi nu concep viața de familie fără un animăluț de companie, în aproximativ 70 de milioane de locuințe din toată Europa existând cel puțin...

Festivalurile Electric Castle și Jazz in the Park amânate pentru 2021

Festivalurile Electric Castle și Jazz in the Park amânate pentru 2021
Organizatorii festivalurilor Electric Castle și Jazz in the Park, programate inițial pentru vara acestui an în județul Cluj, au anunțat că amână manifestările pentru anul viitor, din cauza...

Bulgarii așteaptă turiștii români

Bulgarii așteaptă turiștii români
Galerie Foto Litoralul bulgăresc, aflat în plină expansiune în ultimii ani, așteaptă inclusiv turiști din România, chiar dacă în această perioadă sunt în vigoare restricții la întoarcerea în țară. Vecinii noștri se...

Drumeții, rafting și plutași

Drumeții, rafting și plutași
Galerie Foto Bucovina este locul ideal pentru vacanțe în izolare. Foarte multe pensiuni pot găzdui grupuri mici de persoane, iar o vacanță în familie beneficiază, astfel, de confortul distanțării față de ceilalți...

Grecia relaxează restricţiile antiepidemice în cazul hotelurilor

Grecia relaxează restricţiile antiepidemice în cazul hotelurilor
Grecia a relaxat, luni, restricţiile antiepidemice impuse hotelurilor, în contextul planului de iniţiere a sezonului estival în două săptămâni, relatează agenţia Associated Press. Măsurile antiepidemice au...

Canapeaua ta va arăta ca nouă dacă vei folosi aceste soluţii naturale

Canapeaua ta va arăta ca nouă dacă vei folosi aceste soluţii naturale
Mai mult ca oricând, acum facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ne "curăţa” trupul şi sufletul, în speranţa că vom primi binecuvantarea divină. Casa şi gospodăria trec şi ele în această perioadă...

5 Cele mai bune îngrăşăminte naturale pentru plantele din ghiveci

5 Cele mai bune îngrăşăminte naturale pentru plantele din ghiveci
Plantele din ghiveci au nevoie de fertilizatori pentru a se dezvolta, mai ales dacă sunt cumpărate de la magazin. Şi asta deoarece rezerva de fertilizator a unui sol de flori de calitate superioară, care este...

Cum trebuie plantate și îngrijite frumoasele mușcate

Cum trebuie plantate și îngrijite frumoasele mușcate
Este perioada în care cei pasionați de plante își înfrumusețează balcoanele și terasele, astfel că mușcatele vă pot zâmbi necondiționat de fiecare dată când poate sunteți triști. Fie că ați...

Peste 30 de vedete TVR participă la campania în care Ziua Copiilor durează o lună Din 30 mai până în 30 iunie, TVR „DĂ RESTART COPILĂRIEI”

Peste 30 de vedete TVR participă la campania în care Ziua Copiilor durează o lună Din 30 mai până în 30 iunie, TVR „DĂ RESTART COPILĂRIEI”
Anul acesta, Ziua Internaţională a Copilului are o semnificaţie aparte la TVR. Dacă până acum, de 1 iunie, TVR şi-a deschis larg porţile pentru copiii de toate vârstele cărora le-a oferit petreceri, jocuri,...

11 Sfaturi de organizare pentru grădinarii începător

11 Sfaturi de organizare pentru grădinarii începător
S-a demonstrat științific faptul că persoanele care trăiesc într-o zonă bogată în vegetație au toate condițiile să-și îmbunătățească sănătatea fizică și mentală, iar 30% dintre cei care locuiesc...
Serviciul de email marketing furnizat de