x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar GASTRONOMIE/CIUDATENII

GASTRONOMIE/CIUDATENII

13 Ian 2005   •   00:00

14 ianuarie 2005
SUPARAT… Un american din Pennsylvania i-a luat la bataie pe chelnerii de la restaurantul unde lua el cina de obicei, pentru ca acestia i-au spus ca nu mai au cartofi prajiti. Acest lucru s-a intamplat atunci cand barbatul de 22 de ani si grupul sau de prieteni au comandat portii mari de cartofi, iar seful de sala al restaurantului a incercat sa le explice ca tocmai s-au terminat. Reactiile lor nu au fost cele mai ortodoxe, pentru ca ei au inceput sa injure si sa arate semne obscene, dupa care au sarit la bataie. Iar finalul nu a fost deloc unul fericit: barbatul a fost arestat si, ca si cum nu ar fi fost de-ajuns, s-a mai si opus arestarii, agresandu-l pe unul dintre politisti.

RECORD. O ferma de gaini din Germania cere sa fie trecuta in Cartea Recordurilor pentru ca una din gainile crescute aici a facut un ou gigantic, care cantareste aproximativ 170 de grame. Proprietarul acestei ferme a descoperit minunea chiar in prima zi din an. Oul-record are 10 centimetri lungime si o circumferinta de circa 20 de centimetri. Din pacate, gaina vedeta nu a putut fi identificata, deoarece in fiecare zi o masina este cea care colecteaza ouale de la cele 35.000 de gaini ale fermei.

Click pentru a mari imaginea

DIN MILA. Un fermier din Cuba a renuntat la ideea de avea friptura pe masa de Craciun dupa ce si-a vazut porcul alaptat de una din vacile din grajd. Ermelino Rojas isi pusese porcul la ingrasat, pentru a-l servi familiei sale la cina de Craciun. Insa s-a razgandit atunci cand porcusorul era sub… copita protectoare a noii sale mame. "Am observat la un moment dat ca vaca ne dadea mai putin lapte, iar porcul se ingrasa vazand cu ochii, asa ca m-am decis sa fac investigatii in acest caz si i-am pandit sa vad ce fac. Abia dupa aceea mi-am dat seama de dragostea care se in-firipase in grajdul meu", a declarat cu umor domnul Rojas pentru un cotidian cubanez. Asa ca felul principal in ziua de Craciun nu a mai fost friptura de porc, ci pulpa de curcan.

Grupaj realizat de Andrada Floria

×
Subiecte în articol: gastronomie